ΣΥΡΙΖΑ: Στα χαρακώματα - 4 διαγραφές σε 6 μέρες - Τετ α τετ Κασσελάκη-Αχτσιόγλου

Νέα δεδομένα μετά την κοινή ανακοίνωση Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου, Χαρίτση - Κρίσιμη ημέρα η Πέμπτη για την Κουμουνδούρου

Του Αντώνη Αντζολέτου

Τέσσερις διαγραφές μέσα σε έξι μέρες και η Κουμουνδούρου πήρε φωτιά. Τα πνεύματα οξύνονται καθημερινά και η επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ μόνο ανέφελη δεν θα είναι.

Αύριο θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο με τους Σωκράτη Φάμελλο, Ράνια Σβίγκου, Γιώργο Βασιλειάδη, Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Δώρα Αυγέρη και Θεοδώρα Τζάκρη να συζητούν με τον πρόεδρο τις τελευταίες εξελίξεις. Ουσιαστικά το «μπλοκ» της εσωκομματικής αντιπολίτευση θα το εκπροσωπήσει μόνο η πρώην υπουργός Εργασίας.

Και θα έχει ενδιαφέρον τι θα ειπωθεί μεταξύ των δυο πρώην μονομάχων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιόγλου δεν έχει ανοίξει για τα χαρτιά της για το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ομάδα που την στήριξε στον πρώτο γύρο των εκλογών θα συνταχθεί με την «Ομπρέλα» στην Κεντρική Επιτροπή στις 11-12 Νοεμβρίου, ωστόσο είναι γεγονός πως τηρούν στάση αναμονής.

Η διάσπαση θεωρείται δεδομένη, αλλά μόνο η πτέρυγα των Τσακαλώτου, Σκουρλέτη και Φίλη θα αναλάβει την πρωτοβουλία δημιουργίας νέας κίνησης σε αυτή τη φάση.

Η κοινή ανακοίνωση των Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου και Χάριτση ήταν ένα νέο δεδομένο που έδειξε πως έχουν αποφασίσει να είναι πιο παρεμβατικοί από εδώ και στο εξής. Ζήτησαν επίσπευση του Συνεδρίου, άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και άσκησαν κριτική για τις λογικές των «εκκαθαρίσεων» που λειτουργούν χωρίς να υπάρχει σεβασμός στους καταστατικούς κανόνες.

Τη χθεσινή ημέρα κομβική ήταν και  η παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που δείχνει τη συνεννόηση που υπάρχει ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Σε κάθε περίπτωση στη συνεδρίαση του κορυφαίου καθοδηγητικού οργάνου είναι πολύ πιθανόν να μπει η «σφραγίδα» στο «πολιτικό διαζύγιο» ανάμεσα σε «νεοπροεδρικούς» και «Ομπρέλα». Η συνύπαρξη είναι αδύνατη και κάθε μέρα που περνάει φαίνεται θα κοστίζει στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά της ηγεσίας είναι ξεκάθαρο πως είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω. Δεν θα κάνουν συζητήσεις, ούτε θα μπουν σε διαπραγματεύσεις και ο Στέφανος Κασσελάκης θα προχωρήσει σε νέες διαγραφές αν χρειαστεί. Επιθυμούν να υπάρχουν «ήρεμα νερά» αν και δεν είναι σίγουροι  πως το μήνυμα έχει φτάσει σε όλους τους αποδέκτες. Για την προεδρική πτέρυγα αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρωθεί απερίσπαστός στο θεσμικό του έργο και τον ρόλο του στη Βουλή ενόψει και της μάχης του προϋπολογισμού.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής δεν θα είναι το μοναδικό crash test που θα πρέπει να περάσει επιτυχώς ο Στέφανος Κασσελάκης το επόμενο διάστημα. Παραδοσιακά προηγείται η σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να προετοιμαστεί η ατζέντα. Και εκεί οι «διαγραφέντες» Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης και Στέφανος Τζουμάκας θα βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο με τον Στέφανο Κασσέλακη.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Real estate: Η ζήτηση από τα «μπετά» και το προφίλ των αγοραστών

Η προσφορά και η ζήτηση, σύμφωνα με έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και …