Eurostat: Αύξηση του πληθωρισμού στο 3,9% τον Οκτώβριο

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός ήταν στο 4,3% τον Σεπτέμβριο - Ο πληθωρισμος στα τρόφιμα στην ευρώζώνη ανήλθε στο 7,5% - Αναλυτικά στα στοιχεία της Eurostat

Αύξηση στο 3,9% κατέγραψε τον Οκτώβριο έναντι του Σεπτεμβρίου ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στη χώρα μας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). 

Σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο του 2022 ο πληθωρισμός στη χώρα μας άγγιζε το 9,5%.

Αναλυτικά στα στοιχεία της Eurostat (αγγλικά)

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη Eurostat ο πληθωρισμός ανήλθε στο 2,4% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, ενώ η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε ανακοινώσει ότι ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 1,6% σε εθνικό επίπεδο.

Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός ήταν στο 4,3% τον Σεπτέμβριο, ενώ τον Οκτώβριο αποκλιμακώθηκε στο 2,9%. Ο πληθωρισμος στα τρόφιμα στην ευρώζώνη ανήλθε στο 7,5%.

Πηγή: skai.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η Ελλάδα παράδειγμα για τη Γερμανία με το εξαήμερο εργασίας;

Στην εβδομάδα των έξι ημερών εργασίας που θα καθιερωθεί άμεσα στην Ελλάδα αναφέρονται αρκετά γερμανικά …