Στουρνάρας: Να δοθεί προτεραιότητα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο διοικητής της ΤτΕ, η παραοικονομία στην Ελλάδα εκτιμάται στο 20,9% του ΑΕΠ με το συνολικό δηλωθέν εισόδημα στα 84 δις ευρώ την ώρα που η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών ήταν κατά περίπου 40 δις ευρώ υψηλότερη

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών θα πρέπει να λάβουν προτεραιότητα δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ Γιαννης Στουρνάρας μιλώντας σήμερα σε συνέδριο στην Αθηνα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, η παραοικονομία στην Ελλάδα εκτιμάται στο 20,9% του ΑΕΠ με το συνολικό δηλωθέν εισόδημα στα 84 δις ευρώ την ώρα που η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών ήταν κατά περίπου 40 δια ευρώ υψηλότερη. Συνολικά δε το μέσο δηλωθεν εισόδημα είναι χαμηλότερο κατά 25% από τις δαπάνες που πραγματοποίησαν τα νοικοκυριά το 2021 ενώ το 70% των φορολογουμένων με επιχειρηματική δραστηριότητα δηλώνουν λιγότερα από 10.000 ευρώ .

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Άνοιξε η συζήτηση για διεξαγωγή debate και στον ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτές και στελέχη που βρίσκονται στην πλευρά των «87» τοποθετούνται συνεχώς υπέρ μια τηλεμαχίας - …