Οικονόμου στον ΣΚΑΪ για τις αποψινές ακροδεξιές συγκεντρώσεις: «Είμαστε έτοιμοι» 

Έξι συλλήψεις στην Θεσσαλονίκη ατόμων που προγραμμάτιζαν να κατεβούν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση

«Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την οποιαδήποτε κατάσταση. Παρακολουθούμε εδώ και καιρό μια κινητικότητα. Η αστοχία του καλοκαιριού δεν πρόκειται να επαναληφθεί» τόνισε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Αφορμή οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, για τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη,  φρουρών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Αντίστοιχη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στην Πάτρα. 

¨Όπως είπε ο κος Οικονόμου - εκτός από την σύλληψη 21ενός Ιταλών ακροδεξιών χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" που ταξίδεψαν στη χώρα μας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για την σημερινή συγκέντρωση - αντίστοιχες συλλήψεις έγιναν και στην Θεσσαλονίκη, Ελλήνων που προγραμμάτιζαν να κατεβούν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση. 

Επεσήμανε ταυτόχρονα ότι ήδη από το φθινόπωρο η αστυνομία έχει παρατηρήσει κινητικότητα στους χώρους των αντιεξουσιαστών που πυροδοτείται και από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και από διάφορες διαδικασίες σε εξέλιξη στην Αθήνα όπως η κατασκευή του ΜΕΤΡΟ στα Εξάρχεια. 

Ανακοίνωσε επίσης ότι τον τελευταίο μήνα η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 1.300 συλλήψεις που αφορούν τη νεανική παραβατικότητα
Πρόσθεσε ότι γίνονται έλεγχοι σε μέρη που μαζεύεται η νεολαία και περιπολίες σε καθημερινή βάση στην Κηφισιά και σε όλο τον άξονα στα βόρεια προάστια που καταγράφονται περιστατικά βίας.
 
Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι η αστυνομία έχει εκκενώσει σειρά καταλήψεων.  Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα συμβιβαστεί και  δεν θα ανεχθεί την ανομία αλλά η αστυνομία επιχειρεί  στα πλαίσια που ορίζει το Σύνταγμα και οι νομοί.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις σχετικά με τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

"Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει …