ΚΚΕ: Να μην παραδοθεί σε επιχειρηματίες κανένας τομέας των δημόσιων νοσοκομείων

«Τώρα να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση των εργαζομένων και όλου του λαού, για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με όλο το απαραίτητο προσωπικό. Να μην παραδοθεί στους ιδιώτες επιχειρηματίες κανένας τομέας των δημόσιων νοσοκομείων».

«Το αντιλαϊκό σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για εκτεταμένη ενίσχυση των επιχειρηματιών της ιδιωτικής υγείας, για εφαρμογή των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των δημόσιων νοσοκομείων, βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Τελευταίο κρούσμα, η παράδοση της λειτουργίας του αξονικού και μαγνητικού τομογράφου σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, σε ιδιώτες, μετά από τη σκόπιμη υποστελέχωσή του. Αντί, δηλαδή, να στελεχώσουν το τμήμα αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου της Νίκαιας, 'μπουκώνουν' με χρήμα ιδιώτες» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του. 

«Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι δήθεν οι ασθενείς δεν επιβαρύνονται, είναι παραμύθια. Ο αξονικός και ο μαγνητικός τομογράφος ήδη πληρώθηκε από τη βαριά φορολογία, τις εισφορές και τις συμπληρωμές του λαού, ο οποίος πληρώνει με χίλιους δυο τρόπους για την υγεία του και τώρα παραδίδεται ως τζάμπα 'φιλέτο' στους ιδιώτες επιχειρηματίες.

Οι ιδιώτες επιχειρηματίες έχουν ως κριτήριο και σκοπό της λειτουργίας το μέγιστο δυνατό κέρδος και γι' αυτό είναι σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των ασθενών, αλλά και με αρνητικές επιπτώσεις από την ιδιοκτησία των επιστημονικών δεδομένων, που εξασφαλίζουν αντικειμενικά από τον έλεγχο αυτών των τομέων» προσθέτει το κόμμα στο σχόλιό του και τονίζει καταλήγοντας:

«Τώρα να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση των εργαζομένων και όλου του λαού, για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων με όλο το απαραίτητο προσωπικό. Να μην παραδοθεί στους ιδιώτες επιχειρηματίες κανένας τομέας των δημόσιων νοσοκομείων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βόλτα με το ποδήλατο έκανε ο Κ. Μητσοτάκης και η Μαρέβα– «Βοηθάει και στη χώνεψη», γράφει

Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τραπέζι του Πάσχα αναφέρει πως έκανε …