Αποδοκιμάζει τη στάση Σούνακ το 66% των Βρετανών - «Λάθος» η ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

Σε ερώτηση δημοσκόπησης της YouGov για το αν θεωρούν σωστή ή λανθασμένη την άρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη: το 66% απάντησε ότι θεωρεί την απόφαση λάθος

Αποδοκιμάζει το 66% των Βρετανών την απόφαση του Σούνακ να ακυρώσει την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Ειδικότερα σε ερώτηση δημοσκόπησης της YouGov για το αν θεωρούν σωστή ή λανθασμένη την άρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη: το 11% απάντησε ότι η απόφαση ήταν σωστή, το 22% ότι δεν γνωρίζει, ενώ το 66% θεωρεί ότι η απόφαση ήταν λάθος.

«Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε σε συνέντευξή του την επιθυμία της χώρας του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πήρε τη σωστή ή τη λανθασμένη απόφαση να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση;»

Επιπροσθέτως, στο επίμαχο ερώτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, το 49% θεωρεί πως τα αριστουργήματα του Παρθενώνα θα πρέπει να έρθουν ξανά στην χώρα μας ενώ μόλις 15% υποστηρίζει την παραμονή τους στην Βρετανία. Παράλληλα, το 26% δεν έχει πρόβλημα με καμία από τις δύο επιλογές, ενώ 10% απαντά «δεν γνωρίζω». 

σουνακ

Στο ερώτημα για το ποιος θα πρέπει να λάβει την απόφαση για την επιστροφή των Γλυπτών ή όχι, το 50% απαντά το Βρετανικό Μουσείο.

σουνακ

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα την 1η Μαΐου

Τα καταστήματα των τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά, καθόσον η 1η Μαΐου θα είναι εργάσιμη. Ωστόσο, …