Χατζηδάκης ΣΚΑΪ 100,3: Μείζον το θέμα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι προωθούνται 10 ακόμη πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ενώ για το τεκμήριο ανέφερε οτι υπάρχουν 9 εξαιρέσεις

Με την εφαρμογή του φορολογικού νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών που δήλωσαν πέρυσι εισόδημα κάτω απο το εισόδημα μισθωτού με τον κατώτατο μισθό, θα έχει μεσοσταθμική επιβάρυνση 750 ευρώ δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης

Ανέφερε ως παράδειγμα περίπτωση υπαλλήλου που πλήρωσε 1.160 ευρώ και δεν θα πληρώσει παραπάνω χρήματα. 

Ο υπουργός μίλησε για μείζον θέμα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, διερωτώμενος «αν θα πρέπει να περιμένουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να το λύσει».

Δήλωσε επίσης οτι προωθούνται 10 ακόμη πρωτοβουλίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Όπως επισήμανε προχωρούν τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS τους πρώτους μήνες του 2024 ενώ σύντομα θα έρθει υπουργική απόφαση που θα την επεκτείνει σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.
 
Eπισης το 2024 θα γινει υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση
ενώ το σύστημα ΙΡΙΣ μπαίνει υποχρεωτικά στους επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς για να υπαρχει διευκόλυνση του καταναλωτή να μην πληρώνει προμήθειες. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο «γρίφος» με την ψήφο των Σπαρτιατών - Το πιθανότερο σενάριο

Τι προβληματίζει τους συνταγματολόγους - Το μεγάλο ζητούμενο να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα των εθνικών …