Xορηγούνται 11,72 εκατ. ευρώ για μετακινήσεις ΑμεΑ και πολυτέκνων στα ΚΤΕΛ

Με τη χορήγηση της αποζημίωσης αυτής, η Πολιτεία αποδεικνύει έμπρακτα την υποστήριξή της στις πλέον ευπαθείς, αλλά και κρίσιμες κοινωνικά ομάδες πολιτών.

Το ποσό των 11.772.000 εκατ. ευρώ χορηγείται με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, για την κάλυψη των μετακινήσεων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), καθώς και πολύτεκνων οικογενειών στα ΚΤΕΛ, με μειωμένο κόμιστρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών , προβλέπεται η χορήγηση του συγκεκριμένου ετήσιου ποσού αποζημίωσης των συγκοινωνιακών φορέων σε δύο δόσεις για το έτος 2023.

Η Α΄ δόση χορηγήθηκε τον Μάιο του 2023, ενώ σήμερα 1/12/23 ολοκληρώνεται η διαδικασία χορήγησης και της Β΄ δόσης, προκειμένου οι συγκοινωνιακοί φορείς να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη μεταφορά ορισμένων κατηγοριών πολιτών με μειωμένο κόμιστρο.

Με τη χορήγηση της αποζημίωσης αυτής, η Πολιτεία αποδεικνύει έμπρακτα την υποστήριξή της στις πλέον ευπαθείς, αλλά και κρίσιμες κοινωνικά ομάδες πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η Ελλάδα παράδειγμα για τη Γερμανία με το εξαήμερο εργασίας;

Στην εβδομάδα των έξι ημερών εργασίας που θα καθιερωθεί άμεσα στην Ελλάδα αναφέρονται αρκετά γερμανικά …