Βαρουφάκης στο BBC: Αξιολύπητο να τσακωνόμαστε για τα αγάλματα του Παρθενώνα

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι Έλληνες το βλέπουν πραγματικά ως μια διαμάχη μεταξύ δύο πρωθυπουργών που θα έπρεπε να κάνουν άλλα πράγματα»

Είναι αξιολύπητο να τσακωνόμαστε για αυτό το θέμα (τα Γλυπτά του Παρθενώνα) τόνισε σε εκπομπή του BBC ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης στη σκιά της διαμάχης Λονδίνου - Αθήνας για τα Γλυπτά. 

«Βρετανοί στρατιώτες και Έλληνες στρατιώτες, έχουμε χύσει αίμα μαζί για 200 χρόνια σε όλες τις μεγάλες συγκρούσεις, είναι αξιολύπητο να τσακώνουμε γι' αυτό» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. 

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι Έλληνες το βλέπουν πραγματικά ως μια διαμάχη μεταξύ δύο πρωθυπουργών που θα έπρεπε να κάνουν άλλα πράγματα. Σε σχέση με αυτό το συγκεκριμένο θέμα, επιτρέψτε μου να πω, αποφύγετε το ζήτημα της ιδιοκτησίας, είναι ένα εντελώς άσχετο θέμα. Αν αρχίσουμε να συζητάμε για τη νομιμότητα ή την παρανομία αυτού που έκανε ο Έλγιν ή το Βρετανικό Μουσείο που κρατούσε τα αγάλματα του Παρθενώνα, δεν θα φτάσουμε πουθενά. Και αναφέρατε, ο συνάδελφός σου έχει πολύ δίκιο, ότι οι λαοί μας είναι σύμμαχοι εδώ και 200 χρόνια».

Πηγή: skai.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Μαιου 2024

Πότε πληρώνεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πρώην ΚΕΑ, Μαΐου 2024. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …