Οπαδική βία: Κλείδωσαν τα μέτρα - Τα δύο βασικά σενάρια

Σε «ανοιχτή γραμμή» με την UEFA η κυβέρνηση - Με τη συμμετοχή και της ΕΥΠ διεξήχθη η διυπουργική υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το πρωί του Σαββάτου

«Κλείδωσαν» στη διυπουργική που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί του Σαββάτου, με τη συμμετοχή και της ΕΥΠ, τα μέτρα που αναμένεται να λάβει -επιπλέον των προηγούμενων- η κυβέρνηση για τον περιορισμό ή και την πάταξη της οπαδικής βίας.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τη Δευτέρα το πρωί, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» και με την UEFA, προκειμένου να υπάρξει μία ουσιαστική συνεργασία και να ληφθούν τα πλέον αποτελεσματικά μέτρα, με βάση και των εμπειρία των παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει «σιγή ασυρμάτου» για τα μέτρα που έχει αποφασίσει, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έπεσαν δύο σενάρια: 

1)Η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους

2)Η διακοπή όλων των πρωταθλημάτων

Ο βασικός προβληματισμος της κυβέρνησης έγκειται στο ενδεχόμενο η οπαδική βία να μεταφερθεί από τα γήπεδα και τους περιβάλλοντες χώρους, στους δρόμους των πόλεων.

Οι κινήσεις που θα γίνουν μελετώνται πολύ προσεκτικά και δεν αποκλείεται τα μέτρα να εφαρμοστούν κλιμακωτά, δηλαδή αρχικά οι κενές εξέδρες και ακολούθως η διακοπή των πρωταθλημάτων.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ποιες δαπάνες μειώνουν τον φόρο εισοδήματος

Τα... tips για τη μείωση του φόρου εισοδήματος - Ποιους κωδικοί μπορούν να «αξιοποιηθούν» Του …