Απώλειες 0,35% για τον Γενικό Δείκτη στο χρηματιστήριο- 178 εκτ. ευρώ ο τζίρος

Με τη σημερινή συνεδρίαση, ο γενικός δείκτης καταγράφει εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 1,23%.

Με απώλειες της τάξης του 0,35%, στις 1.290,79 μονάδες, έκλεισε η σημερινή, τελευταία της εβδομάδας, συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η σημερινή συνεδρίαση είχε δύο rebalancing: Ένα, λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE Russell, με αύξηση της στάθμισης των ΕΛΠΕ στο 30,05%, από 19,053% στον FTSE All World. Και ένα δεύτερο, εξαιτίας της αναδιάρθρωσης των δεικτών Stoxx, με ένταξη των Optima Bank και Epsilon Net σε δείκτες του Οίκου.

Ο τζίρος, με τη λήξη της συνεδρίασης, διαμορφώθηκε σε 178 εκατ. ευρώ., από τα οποία τα 7 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΦΡΛΚ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΤΕ, ΕΠΣΙΛ, ΔΕΗ, TITC, ΑΒΑΞ, ΛΑΒΙ, ΕΕΕ), ενώ ΕΤΕ, ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ απασχόλησαν το 37% της συνολικής μικτής αξίας των συναλλαγών. Παράλληλα, από τον συνολικό τζίρο, τα 167,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε συναλλαγές σε μετοχές του FTSE25.

Με τη σημερινή συνεδρίαση, ο γενικός δείκτης καταγράφει εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 1,23%.

Στο ίδιο διάστημα, ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωσε κέρδη 2,72%. Ενώ, από την αρχή του έτους, στον γενικό δείκτη καταγράφονται κέρδη ύψους 38,83%, και στον δείκτη των τραπεζών σημειώνονται κέρδη ύψους 65,21%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βρετανία: Όχι σε χρήματα από το Ισραήλ λένε φοιτητές

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι έντονες κινητοποιήσεις των φιλοπαλαιστινιακών φοιτητών σε όλη την χώρα που …