Αντιπολίτευση: «Όχι» στο νομοσχέδιο ΥΠΟΙΚ, επί της αρχής - «Ναι» και «παρών» σε δεκάδες άρθρα

Πολλές επιμέρους διατάξεις ωστόσο εξασφάλισαν θετικές ψήφους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Οργανωτικές και διαδικαστικές διατάξεις για την ανάπτυξη, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις». Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσε η Νέα Δημοκρατία. Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Πολλές επιμέρους διατάξεις ωστόσο εξασφάλισαν θετικές ψήφους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «ναι» σε 45 άρθρα. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε «ναι» σε 46 άρθρα. Το ΚΚΕ ψήφισε «ναι» σε 7 άρθρα. Η Νέα Αριστερά ψήφισε «ναι» σε 38 άρθρα. Η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισε «ναι» σε 21 άρθρα. Η Ελληνική Λύση ψήφισε «ναι» σε 8 άρθρα. Οι «Σπαρτιάτες» ψήφισαν «ναι» σε 24 άρθρα. Σε πολλά άρθρα δε τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει «παρών». Η «Νίκη» είναι το μόνο κόμμα που καταψήφισε και τα άρθρα και τις τροπολογίες.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και στην Ολομέλεια, τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο - σκούπα. Είχαν ωστόσο διευκρινίσει ότι θα ψήφιζαν «ναι» σε διατάξεις που κινούνται επί τα βελτίω, έστω και αν δεν δίνουν οριστική λύση σε εκκρεμή ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνταξιούχοι: Ποιοι μη μισθωτοί εξαιρούνται από την καταβολή πόρου για ΕΦΚΑ

Τι ισχύει για κάθε περίπτωση - Αναλυτικός κατάλογος με ερωτήσεις και απαντήσεις Του Χρυσόστομου Τσούφη …