Πρόστιμο σε Τράπεζες: «Οι θεσμοί λειτουργούν» σχολίασαν ο πρωθυπουργός και ο διοικητής της ΤτΕ

«Θέλω να συγχαρώ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θετική ανταπόκριση είχε στους πολίτες η επιβολή του προστίμου των 41,7 εκατ. ευρώ στις τράπεζες για τις υψηλές χρεώσεις στις συναλλαγές και εναρμονισμένη τακτική.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, τονίζοντας ότι οι ανεξάρτητοι θεσμοί λειτουργούν και διασφαλίζουν ότι η αγορά και ο ανταγωνισμός λειτουργούν απρόσκοπτα.

Πιο αναλυτικά: 

«Θέλω να συγχαρώ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Όπως γνωρίζετε, επιβλήθηκε ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο στις τράπεζες για εναρμονισμένες πρακτικές, το οποίο ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια. Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι όλοι οι θεσμοί του κράτους, Ανεξάρτητες Αρχές και ελεγκτικοί μηχανισμοί, μπορούν να λειτουργούν ώστε να διασφαλίζουν ότι η αγορά λειτουργεί απρόσκοπτα, ο ανταγωνισμός λειτουργεί απρόσκοπτα, τελικά προς όφελος του πολίτη»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος τόνισε: 

«Δείχνει κατ’ αρχήν ότι οι θεσμοί λειτουργούν. Το ότι έβαλε ένα τέτοιο πρόστιμο η Επιτροπή Ανταγωνισμού και μετά από ενδελεχή έρευνα, σημαίνει ότι οι θεσμοί λειτουργούν. Είναι ένας θεσμός, ανεξάρτητος θεσμός, η Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΗΠΑ-Χρηματιστήριο: Με άνοδο έκλεισε η Γουόλ Στριτ

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 176,59 μονάδων ή 0,46% στις 38.852,27 μονάδες. …