«Φωτιά» σε πετρέλαιο και χρυσό μετά τα χτυπήματα ΗΠΑ και Βρετανίας στους Χούθι στην Υεμένη

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τα πλήγματα ως απάντηση στις επιθέσεις των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι τιμές της ενέργειας και του χρυσού σημείωσαν άνοδο στις αρχές της Παρασκευής μετά τις κοινές επιδρομές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου σε στρατιωτικούς στόχους που συνδέονται με την ομάδα ανταρτών Χούτι της Υεμένης.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη νύχτα της Πέμπτης οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τα πλήγματα ως απάντηση στις επιθέσεις των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μέχρι τις 03:30 GMT (05:30πμ ώρα Ελλάδας) οι τιμές μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου Μπρεντ για παράδοση Μαρτίου είχαν αυξηθεί κατά 2,4%, ή 2,10 δολάρια, στα 79,80 δολάρια το βαρέλι. Η ένταση στην Υεμένη οδήγησε επίσης σε άνοδο των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού κατά 0,45%, ή 8,60 δολάρια, στα 2.037 δολάρια ανά ουγγιά.

Η Ερυθρά Θάλασσα είναι μια κρίσιμη πλωτή οδός για το διεθνές εμπόριο, ιδιαίτερα για τις αποστολές πετρελαίου και καυσίμων, που συνδέει τη Διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο με τον Κόλπο του Άντεν μέσω του στενού Μπαμπ αλ Μαντέμπ τονίζει το Anadolu. Η Διώρυγα του Σουέζ επιτρέπει στα πλοία που έρχονται από και προς την Ευρώπη να διέρχονται προς την Ασία χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσουν την πολύ μεγαλύτερη και δαπανηρότερη διαδρομή γύρω από το νότιο άκρο της Αφρικής.

Οι Χούθι έχουν πραγματοποιήσει 27 επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα από τις 19 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο αμερικανικός στρατός.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολοταρία ΑΑΔΕ. Κλήρωση Μαιου 2024

Φορολοταρία ΑΑΔΕ. Κλήρωση Μαΐου 2024 της φορολοταρίας με κέρδος έως 50.000 ευρώ   Τις τελευταίες …