Οι ανακοινώσεις για τα μέτρα πρόσθετης στήριξης των νέων γονιών

Αύξηση του επιδόματος παιδιού ανακοίνωσαν  σήμερα ο κ. Χατζηδάκης και η κα. Ζαχαράκη στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των νέων γονιών

Την αύξηση του επιδόματος γέννησης από 2.000 ευρώ σε 2.400 ευρώ για κάθε πρώτο παιδί, στα 2.700 ευρώ για το δεύτερο παιδί, στα 3.000 για το τρίτο παιδί και στα 3.500 ευρώ για πάνω από 4 παιδιά (πολύτεκνες οικογένειες) ανακοίνωσε πριν λίγο η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα, από κοινού με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, στο πλαίσιο της οποίας ανακοινώνονται μέτρα πρόσθετης στήριξης των νέων γονιών.

Η αύξηση, όπως είπε η κα. Ζαχαράκη θα είναι αναδρομική ώστε να καλύπτει και το 2023 και θα καταβάλλεται από τον Απρίλιο 2024 σε δύο ισόποσες δόσεις.

Για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης θα  πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις: το παιδί να έχει γεννηθεί εν ζωή στην Ελλάδα από 1-1-2020, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 40.000,00 ευρώ, η μητέρα του παιδιού ή το πρόσωπο που έχει την επιμέλεια του να μένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και να έχει την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη ή του ομογενούς αλλοδαπού ή του Ευρωπαίου πολίτη ή του πολίτη κράτους του ΕΟΧ ή πολίτη τρίτης χώρας που διαμένει στην Ελλάδα συνεχώς από το 2012 και εντεύθεν, καθώς και να υποβληθεί αίτηση για τη χορήγηση του εντός τριμήνου από τη γέννηση. Από το έτος 2024 και εντεύθεν, ο πολίτης τρίτης χώρας απαιτείται να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια.

«Μπορούμε να δώσουμε σε νέους γονείς 90 εκατομ. ευρώ και μιλάμε για 300.000 γονείς σε επίπεδο διετίας. Πρόκειται για μία απάντηση της κυβέρνησης στην ακρίβεια, όπως και τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει. Θέλω να υπογραμμίσω ότι φέτος υλοποιούνται επτά καινούρια μέτρα για τους νέους γονείς», είπε από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης.

Ειδικότερα, η αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου, η αύξηση του επιδόματος μητρότητας από 4 σε 9 μήνες, η προσαύξηση του επιδόματος θέρμανσης από 3.000 σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, το κοινωνικό επίδομα, η αναμόρφωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα και το πλαφόν κέρδους για το βρεφικό γάλα.

«Πρόκειται για 14 πρωτοβουλίες στήριξης της οικογένειας, 441 εκατομ. ευρώ από τον προϋπολογισμό. Εξαντλούμε τις δυνατότητες», είπε και πρόσθεσε ότι θα αυξηθεί και το επίδομα μητρότητας. 

Αναφορικά με το πρόβλημα της στέγασης, η κα. Ζαχαράκη ανέφερε ότι το πρόγραμμα Ανακαινίζω – Νοικιάζω έχει κυρίως τον σκοπό να ανακαινισθούν οι κενές κατοικίες ώστε να νοικιαστούν. Το επίδομα στέγασης φέτος έχει αυξηθεί. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των μέτρων, με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «η στήριξη των οικογενειών με παιδιά αποτελεί βασική μας προτεραιότητα». «Γι’ αυτό και αυξάνουμε το επίδομα γέννησης μόνιμα και αναδρομικά για τις γεννήσεις που έγιναν από 1/1/2023. Από €2.000 για κάθε παιδί, σε €2.400 έως €3.500 ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών».

Πηγή: skai.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο «γρίφος» με την ψήφο των Σπαρτιατών - Το πιθανότερο σενάριο

Τι προβληματίζει τους συνταγματολόγους - Το μεγάλο ζητούμενο να μην αλλοιωθεί το αποτέλεσμα των εθνικών …