Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 21 μονάδων για τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Τι λένε οι πολίτες για επιστολική ψήφο και γάμο ομόφυλων ζευγαριών - Πού πρέπει να δώσει προσοχή η κυβέρνηση το 2024

Προβάδισμα 21 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ αποτυπώνει δημοσκόπηση της Marc για τον ANT1 έναντι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 21 μονάδες διαφορά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνοντας ποσοστό 33,7% ενώ στη δεύτερη θέση παγιώνεται το ΠΑΣΟΚ με 12,7%. Ακολουθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%, το ΚΚΕ με 8%, η Ελληνική Λύση με 5,8%, η Νίκη με 2,8%, οι Σπαρτιάτες και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7% και η Νέα Αριστερά με 2%.

Δημοσκόπηση

Το ζήτημα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των θεμάτων, που οι πολίτες κρίνουν ότι θα πρέπει να δώσει προσοχή η κυβέρνηση το 2024, με ποσοστό 74,2%.

Ακολουθούν υγεία/περίθαλψη με ποσοστό 57,9%, εγκληματικότητα/βία/παραβατικότητα με 39%, παιδεία με 27,2%, οικονομία/επενδύσεις/ανάπτυξη με 20,5%, εθνική άμυνα/ασφάλεια με 17,4%.

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Σε ό,τι αφορά στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, το 57,8% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνει «συμφωνώ» και «μάλλον συμφωνώ», ενώ το 39,8% δηλώνει «διαφωνώ» και «μάλλον διαφωνώ».

Δημοσκόπηση

Το 75,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως συμφωνεί με την νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ ακολουθούν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ με ποσοστό 72,9%.

Στη ΝΔ, το 53,1% των ψηφοφόρων του κόμματος δηλώνει πως συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί, ενώ το 44,2% διαφωνεί.

Δημοσκόπηση

Σχετικά με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, το 55,2% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση τάσσεται κατά, το 28% δηλώνει «υπέρ, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις» και το 13% απαντά «υπέρ, χωρίς περιορισμούς/εξαιρέσεις».

Δημοσκόπηση

Αρνητική είναι η στάση των ερωτηθέντων απέναντι στην μέθοδο απόκτησης βιολογικού τέκνου διά της παρένθετης μητρότητας. Το 70,2% απαντά «διαφωνώ» και «μάλλον διαφωνώ», ενώ το 26,6% δηλώνει «συμφωνώ» και «μάλλον συμφωνώ».

Δημοσκόπηση

Τέλος, θετικά απέναντι στο θέμα της επιστολικής ψήφου τάσσεται το 74,2% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση. 

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ηλεκτρονικές επιδόσεις φορολογικών εγγράφων και υποχρεώσεις φορολογουμένων

Αριθμ. Α. 1076 – ΦΕΚ Τεύχος Β 2670/02.05.2024Καθορισμός των προϋποθέσεων, της διαδικασίας και κάθε άλλου …