Πυραμίς-Υποχρεωτικές άδειες στους εργαζόμενους λόγω μειωμένων παραγγελιών!

Ηεργοδοσία του ομίλου ΠΥΡΑΜΙΣ ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της ότι προχωράει στην επιβολή υποχρεωτικών αδειών για τουλάχιστον 1 μήνα, ενώ έκανε αναφορά και σε εκ περιτροπής εργασία, λόγω μειωμένων παραγγελιών. Το γεγονός καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέροντας ότι ο συγκεκριμένος όμιλος, μέσα στην τελευταία 10ετία έκανε τζίρους που ξεπέρασαν τα 700εκ. € μέσα σε 10 χρόνια και την ίδια ώρα οι μισθοί των εργαζομένων δεν ξεπέρασαν το 15% του τζίρου.

Το Συνδικάτο καλεί την εργοδοσία να σταματήσει να παίζει με το μέλλον των εργαζομένων τονίζοντας: «Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και όλη την δύναμη να το επιβάλουμε αρκεί να αξιοποιήσουμε την πείρα από τους αγώνες. Όπως πρόσφατα στην ΣΙΔΕΝΟΡ, που μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας ότι θα γίνουν απολύσεις, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συνελεύσεις και συσπειρωμένοι στα σωματεία τους ανάγκασαν την εργοδοσία να τις πάρει πίσω. Ή σε μια σειρά εργοστάσια μετάλλου που αυτές τις μέρες υπογράφονται συλλογικές συμβάσεις με σημαντικές αυξήσεις μισθών. Χωρίς εμάς το εργοστάσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει, δεν μπορεί να παραχθεί τίποτα!». 

Το Συνδικάτο διεκδικεί:

Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις μισθών και επαναφορά δικαιωμάτων.

Καμία βλαπτική μεταβολή. Ούτε σκέψη για επιβολή υποχρεωτικής άδειας ή εκ περιτροπής εργασία.

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στο Μαρούσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το βράδυ θα παραβρεθεί στη Μητρόπολη Αθηνών όπου θα παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών …