Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα ΝΔ με 16 μονάδες - Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,2% - Κάτω από το 3% βρίσκονται η Πλεύση Ελευθερίας - Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια

Προβάδισμα με ποσοστό της τάξης του 28,8% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές στη νέα δημοσκόπηση της Alco που έγινε για λογαριασμό του Alpha. 

Η δημοσκόπηση καταγράφει τι θα έδειχνε η κάλπη εάν είχαμε ευρωεκλογές αυτή την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών επί των εγκύρων, η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ είναι στις 16 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,2%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,2% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,2%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 9,1% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 6,1%, και η Νίκη με 3,2%. Κάτω από το 3% βρίσκονται η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%, οι Σπαρτιάτες με 2,3% και το ΜέΡΑ25 με 1,8%.

Δυσαρεστημένοι εξακολουθούν να είναι οι πολίτες ως προς το ζήτημα της ακρίβειας ζητώντας περισσότερα μέτρα. Οι ερωτηθέντες εκτιμούν κατά 38% ότι δεν γίνεται επαρκής αριθμός ελέγχων, ενώ το 28% κάνει λόγο για παθογένειες της ελληνικής αγοράς.

Δημοσκόπηση

Στην ερώτηση αν πιστεύετε ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα περιθώρια της οικονομίας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ή μπορεί να πάρει κι άλλα μέτρα, το 87% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια και μπορεί να λάβει και άλλα μέτρα για την ακρίβεια, ενώ το 62% χαρακτηρίζει «λανθασμένους» τους κυβερνητικούς χειρισμούς με τους αγρότες. Παράλληλα, το 69% δεν θεωρεί αποτελεσματικά τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής. 

δημοσκοπηση

Στο ζήτημα των απογευματινών χειρουργείων, το 53% διαφωνεί, ενώ το 41% συμφωνεί.

Δημοσκόπηση

Σχετικά με το εάν είναι ικανοποιημένοι από την αποτελεσματικότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (69%) δήλωσε «όχι», ενώ το 20% «ναι».

Δημοσκόπηση

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ενέργεια: Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Θετικές οι προοπτικές για αέριο & ρεύμα

Οι τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι χαμηλότερες από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ευοίωνες διαγράφονται …