Τρία χρόνια χωρίς ΕΝΦΙΑ οι περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών

Από του χρόνου αυξάνονται σε 12 οι δόσεις εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ - Φέτος σε 11 δόσεις η εξόφληση

Τριετή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε περιοχές, οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης μετά από φυσικές καταστροφές προβλέπει τροπολογία του ΥΠΕΘΟ η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.  

Με την τροπολογία αυξάνονται από του χρόνου οι δόσεις εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ σε έως 12.

Ειδικά για φέτος ο ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε έως 11 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη έως το τέλος Απριλίου και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2025. 

Η τροπολογία ορίζει ότι σε περιοχές οι οποίες από την Ιη Ιουλίου 2023 και εφεξής, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω σεισμού, πυρκαγιάς ή πλημμύρας, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ του έτους εντός του οποίου επήλθε η καταστροφή και των δύο (2) επόμενων ετών.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

DW: Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία

Μία ακόμη αλλαγή φέρνει η διάδοση της τηλεργασίας: Κυλικεία και εστιατόρια που λειτουργούν σε χώρους …