Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

Η πρόθεση ψήφου

Η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,4%, το ΚΚΕ 6,8%, η Ελληνική Λύση 6,3%, η Νίκη 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, το ΜέΡΑ25 2,1%, η Νέα Αριστερά 1,9% και οι Σπαρτιάτες 1,5%.

 

Το 40% των πολιτών θεωρεί ότι καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 5% ο Νίκος Ανδρουλάκης, 5% ο Στέφανος Κασσελάκης και 4% ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ακρίβεια κυριαρχεί ως το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης του πληθωρισμού, η κυβέρνηση καταγράφει πολύ χαμηλά ποσοστά θετικής αποδοχής, στο 13%, δηλαδή στα χαμηλά πενταμήνου.

Αναφορικά με το ζήτημα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας, οι αρνητικές γνώμες – παρότι παραμένουν ψηλά, στο 73% – εμφανίζονται μειωμένες κατά 4 μονάδες σε σχέση με τον Ιανουάριο



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις προκρίσεις ελληνικών ομάδων

«Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να διαπρέπουν και να μας κάνουν περήφανους»,αναφέρει ο Πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός …