Ο Μητσοτάκης φέρνει για εργασία στην Ελλάδα 40.000 αλλοδαπούς έξι χωρών!

Στόχος να κρατηθούν χαμηλά ή και να μειωθούν οι μισθοί του εγχώριου εργατικού δυναμικού και με συνέπεια να παραμείνει υψηλή η ανεργία των Ελλήνων πολιτών, ιδιαίτερα των νέων. Επιδίωξη η ”ανάπτυξη” με πάμφθηνο εργατικό κόστος στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, ανταγωνιστικότητας όμως που προσπαθεί να στηριχθεί σε μισθούς πείνας δεν έχει κανένα μέλλον!!!

Ν.Ζ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε συμφωνίες για την έλευση 40.000 ξένων εργατών ώστε να απασχοληθούν στους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας και των κατασκευών, όπου καταγράφονται ελλείψεις, οι οποίοι θα προέλθουν από Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία (σε ότι αφορά την Ευρώπη), την Ινδία, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ από την Ασία!

Η πρώτη συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί εντός Μαρτίου με την Ινδία και θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή αμέσως μετά!

Σε μία περίοδο που Έλληνες πολίτες δεν έχουν δουλειά, η κυβέρνηση αποσοκοπεί να φέρει αλλοδαπούς εργαζόμενους από τις έξια αυτές χώρες, για να μειώθούν με αυτόν τον τρόπο και οι αποδοχές όσων εργάζονται.

Γιατί απλούστατα, οι αλλοδαποί δεν είναι μόνο ότι θα εργαστού στην θέση Ελλήνων, αλλά και ότι θα εργαστούν με λιγότερα χρήματα από αυτούς.

«Πιστεύουμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην υπογραφή συμφωνίας κινητικότητας για τη μετανάστευση, που θα επιτρέψει σε περισσότερους Ινδούς εργαζομένους να έρθουν στην Ελλάδα με οργανωμένο τρόπο» είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του ελληνο-ινδικού επιχειρηματικού φόρουμ, με τίτλο «Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects», προανήγγειλε πως σύντομα θα έχουμε μια συμφωνία για τη μετανάστευση μεταξύ των δύο χωρών.

Πράγματι, η συμφωνία Ελλάδας – Ινδίας για τη μετανάστευση πρόκειται να υπογραφεί εντός του Μαρτίου και να έρθει στην ελληνική Βουλή για επικύρωση αμέσως μετά.

Η συμφωνία με την Ινδία αποτελεί μόνο ένα μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης που περιλαμβάνει συμφωνίες με συνολικά έξι χώρες, την Αρμενία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία από την Ευρώπη, την Ινδία, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ από την Ασία, και έχει τελικό στόχο την προσέλκυση περίπου 40.000 πολιτών των χωρών αυτών για να «καλύψουν πάγιες ανάγκες της χώρας σε εργατικό δυναμικό».

Η απασχόλησή τους θα αφορά τους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού και των κατασκευών, όπου εντοπίζεται έλλειψη εργατικών χεριών.

Βέβαια αυτή είναι η «μισή» αλήθεια. Είναι γνωστό πως για παράδειγμα σε ότι αφορά τον τουρισμό, οι Έλληνες νέοι δεν πάνε στα νησιά να δουλέψουν διότι τους προσφέρονται χαμηλές αποδοχές και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Έτσι, γίνεται κατανοητό για ποιο λόγο είχε ψηφιστεί την περίοδο των Χριστουγέννων το γνωστό ν/σ που αφορούσε τη νόμιμη απασχόληση των ήδη διαμενόντων εδώ (παρανόμως βεβαίως), φέρνοντας τότε τη σφοδρή αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά που έκανε λόγο για λανθασμένο μήνυμα που στέλνεται από τη χώρα μας, καθώς η τροπολογία συνιστούσε «χαλάρωση» της μεταναστευτικής πολιτικής.

Στην πραγματικότητα άνοιγε την «πόρτα» για να έρθουν και να μείνουν ακόμα και για πάντα, εκατομμύρια αλλοδαπών σε μία χώρα που οι γηγενείς Έλληνες τείνουν να εξαφανιστούν.

Η κυβέρνηση μάλιστα θέλει την «αναβάθμιση» του διοικητικού μηχανισμού, ώστε να δίνονται πιο γρήγορα οι άδειες και οι ανανεώσεις αδειών διαμονής.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός συστήματος μέσω του οποίου θα μπορούν να αποστέλλουν οι περιφέρειες της Ελλάδας αιτήματα προς τις πρεσβείες και τα προξενεία του εξωτερικού για εύρεση εργατικού δυναμικού, κάτι που μέχρι τώρα γίνεται μέσω ταχυδρομείου και courier.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμφωνία με την Ινδία, στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει δύο σκέλη. Το πρώτο θα αφορά ανειδίκευτους εργάτες, για τις τουριστικές και αγροτικές εργασίες.

Σε αυτή την περίπτωση η παραμονή που δικαιούνται είναι για πέντε χρόνια, με υποχρέωση όμως μετά το 18μηνο να επιστρέφουν στην πατρίδα τους για έξι μήνες και να γυρνάνε πίσω.

Το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας αφορά πρόσωπα με υψηλή ειδίκευση, στα οποία αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός κατά τη προχθεσινή ομιλία του στο Νέο Δελχί.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη συμφωνία με την Ινδία είπε πως «για κάποιους από αυτούς ενδεχομένως θα χρειαστεί αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους ή επανακατάρτιση ώστε να εργαστούν σε τομείς όπως οι κατασκευές, η γεωργία, ο τουρισμός, όπου ήδη αρχίσαμε να βλέπουμε ελλείψεις προσωπικού».

Αυτή η κατηγορία της υψηλής ειδίκευσης θα έχει άδεια παραμονής για τρία συναπτά έτη.

Νόμιμη διαμονή για πολλά χρόνια σε μία χώρα σημαίνει και πολύ πιθανή νόμιμη παραμονή δια βίου…


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Live: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη και των άλλων ηγετών της Συνόδου Βορρά-Νότου από τη Φινλανδία

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου οι 4 ηγέτες και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ συζήτησαν …