Στην Αττάλεια ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ

Θα έχει συναντήσεις με τον Ερντογάν και τον Χακάν Φιντάν

Στην Αττάλεια βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προσκεκλημένος σε διπλωματικό φόρουμ.

Ο κ. Λαβρόφ θα έχει συναντήσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης από την Αττάλεια.

Η Τουρκία περίμενε εδώ και καιρό επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, ωστόσο αντ' αυτού επισκέπτεται τη Ρωσία ο Λαβρόφ, ο οποίος θα έχει τις επαφές και θα μιλήσει στο διπλαμωτικό φόρουμ.

Ερντογάν: Η οικονομία μας σπάει ρεκόρ

 «Η οικονομία μας σπάει ρεκόρ. Έχουμε ΑΕΠ 1,1 τρισ. δολάρια» ανέφερε ο Ερντογάν τονίζοντας ότι η Τουρκία αναπτύχθηκε με μεγαλύτερο ποσοστό από τις χώρες της ΕΕ.

«Πέρυσι, παρά τους σεισμούς και άλλα προβλήματα, η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε με 4,5% και έτσι βάλαμε την υπογραφή μας σε μια μεγάλη επιτυχία. Πού είναι πως η οικονομία δεν πάει καλά; Ορίστε. Με αυτό το δεδομένο, η οικονομία μας κατάφερε να έχει ανάπτυξη τα τελευταία 13 τρίμηνα. Με αυτό το ποσοστό είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης μεταξύ των χωρών της  Ε.Ε.  Ξέρετε πόσο  είναι ο Ακαθάριστο Εθνικό ΠροΪόν μας; 1 τρισεκατομμύριο 119 δισεκατομμύρια δολάρια , έτσι ξεπέρασε το όριο του ενός τρισ. δολαρίων. Εσείς στην αντιπολίτευση ...λέγατε πως υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει φωτιά στην οικονομία. Τι έγινε;» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ερντογάν: «Η Γαλλία υποστηρικτής της τρομοκρατίας»

Αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας για στήριξη των Κούρδων της Συρίας

«H Γαλλία έγινε σχεδόν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της τρομοκρατίας. Τα κατάφερε; Δεν τα κατάφερε. Εμείς τι κάναμε; Θάψαμε και καταστρέψαμε ,όλα τα καταφύγια της Lafarge στη βόρεια Συρία. Δεν σταματάμε!» είπε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία πιέζει για τη συμπαραγωγή των F-16

Θέλει να επιταχ;yνει τις διαδικασίες παραγωγής. Η Άγκυρα προσπαθεί και για Eurofighter

Τηλεοπτικός σταθμός NTV: «H Tουρκία έχει ένα αίτημα και για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16 όπως και για την  αγορά των μαχητικών. Για να προχωρήσουν και τα δυο προγράμματα πιο γρήγορα η Τουρκία ζήτησε και ο εκσυγχρονισμός αλλά και η παραγωγή των μαχητικών να γίνουν στην Τουρκία. Οι πηγές του υπουργείου Άμυνας δηλώνουν πως το αίτημα υπάρχει.Το σημαντικό όμως είναι πως απο τις ΗΠΑ έφτασε η επιστολή αποδοχής του αιτήματος αποδοχής  ης Τουρκίας για τα. F-16. Όλα θα εξεταστούν απο τις αρμόδιες αρχές. Όμως να πούμε πως η Άγκυρα εξακολουθεί να προσπάθεί για την ενδιάμεση λύση κι αυτή είναι τα. Εurofighter. Oι πηγές στο υπουργείο Άμυνας υπενθυμίζουν την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ και αναφέρουν πως η Τουρκία εξακολουθεί να περιμένει την έγκριση της Γερμανίας σχετικά με την κοινοπραξία του Eurofighter».

Στην Αττάλεια ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ

Συνάντηση με Ερντογάν και Φιντάν στο πλαίσιο διπλωματικού φόρουμ

Τούρκοι αναλυτές: «Η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 το 2030»

«Το ΚΑΑΝ θα είναι η απάντηση σε αυτό για να φέρει ισορροπίες στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

Εράι Γκιουτσουλέρ, πρόεδρος Κέντρου Ερευνών ASAM: «Τα F-35 στην Ελλάδα θα παραχωρηθούν περίπου το 2030. Ενώ το δικό μας Kaan θα είναι έτοιμο περίπου το 2027 ή το 2028 και αρχικά θα παραδοθούν δυο μοίρες. Το Κaan θα είναι ανώτερο του F-35 θα είναι 5ης γενιάς και ίσως 5+ και με αυτόν τον τρόπο οι στρατιωτικές ισορροπίες θα συνεχίσουν να παραμένουν υπέρ της Τουρκίας και στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο.Thn υποδομή αυτού θα την χτίσουν τα F-16 όπως και τα οπλικά συστήματα που τα συνοδεύουν και παραχωρούν οι ΗΠΑ».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: «Στον πάτο της ΕΕ στην ελευθερία του Τύπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά»

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου «Ουραγός στην …