Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 20,5% για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές - Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 34,8%, διατηρώντας το προβάδισμα έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει 14,3 στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα

Προβάδισμα 20,5 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου σε δημοσκόπηση του Star για τις ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 34,8%, διατηρώντας το προβάδισμα έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 14,3 στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα. 

Αναλυτικά τα ποσοστά για τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγράφονται ως εξής: Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση με 14,3% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ. ΚΚΕ 9,5% , Ελληνική Λύση 8% και ακολουθούν Νίκη 3,4%, Νέα Αριστερά 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, Δημοκράτες -Α.Λοβέρδος 2,6%, Μέρα 25  2,3% και Σπαρτιάτες 1,8%.

Στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν: Νέα Δημοκρατία 28,8% με πτώση 0.4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ΣΥΡΙΖΑ 11,7% με άνοδο 0,8% , ΠΑΣΟΚ  11,4% με άνοδο 0,3%, ΚΚΕ 7,8% με άνοδο 0,3%, Ελληνική Λύση 6,5%,  καταγράφοντας την μεγαλύτερη αύξηση ποσοστών κατά 1,1%. Και ακολουθούν: Νίκη 2,8%, Νέα Αριστερά 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, Δημοκράτες – Α.Λοβέρδος 2,1%, Μέρα 25  1,9% και Σπαρτιάτες 1,5%.

Δημοσκόπηση

Με ποσοστό 42,5% ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, στη δεύτερη θέση περνά ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%  ενώ πολύ κοντά έρχεται με 11,8% ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δημοσκόπηση

Αναφορικά με τα κέρδη και τις ζημίες του κ. Κασσελάκη από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το 61,2% των πολιτών θεωρεί ότι αποδυναμώθηκε και μάλλον αποδυναμώθηκε.

Δημοσκόπηση

Ωστόσο, αντίθετη είναι η εικόνα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με το 69,8% να εκτιμά ότι ο Στ. Κασσελάκης ενισχύθηκε και μάλλον ενισχύθηκε.

Δημοσκόπηση

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολή Χαρίτση στον Μητσοτάκη για ΛΑΡΚΟ

«Η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας βαριάς βιομηχανίας, με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ελληνική οικονομία, με …