Νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ στο κινητό με υπηρεσίες και ειδοποιήσεις

Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των ψηφιακών δυνατοτήτων και διευκόλυνσης των φορολογουμένων, το υπουργείο Οικονομικών και Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προωθούν νέα εφαρμογή, η οποία καθιστά το κινητό τηλέφωνο βασικό εργαλείο επικοινωνίας των φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με τη φορολογική αρχή και διεκπεραίωσης των φορολογικών υποχρεώσεων

Η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ υποστηρίζει μια σειρά από υπηρεσίες μεταξύ των οποίων:

  • Πληρωμή φόρων. Εύκολα και ακόμα καλύτερα με τη χρήση του συστήματος IRIS, οι πληρωμές σε λίγα δευτερόλεπτα θα περνούν στην καρτέλα του φορολογούμενου ενώ ένα σύστημα ειδοποιήσεων θα διασφαλίζει ότι ο φορολογούμενος δεν άφησε απλήρωτους τους φόρους, επειδή ξέχασε την προθεσμία.
  • Επιστροφές και κέρδη. Εκτός από τις υποχρεώσεις πληρωμών ( ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ρυθμίσεις δόσεων) η εφαρμογή θα ενημερώνει και για τυχόν επιστροφές φόρου ή κέρδη από φορολοταρία.
  • Έγγραφα και πιστοποιητικά. Δεν θα χρειάζεται να εκδίδονται κάθε φορά που τα χρειάζεται ο φορολογούμενος αλλά θα αποθηκεύονται στην εφαρμογή.
  • Τιμολόγια. Επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα μπορούν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου να εκδίδουν τιμολόγια δωρεάν για όσους εγγραφούν στην εφαρμογή. Τα τιμολόγια αποθηκεύονται αυτόματα και διαβιβάζονται στα ηλεκτρονικά βιβλία.
  • Ψηφιακά δελτία αποστολής. Σταδιακά θα γίνουν υποχρεωτικά σε όλη την αγορά ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος, καθώς τα χάρτινα δελτία αποστολής συνεχίζουν να αφήνουν ανοιχτές τρύπες φοροδιαφυγής



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παράνομες αναλήψεις από ATM τράπεζας μετά το θάνατο του δικαιούχου του λογαριασμού

Παράνομες αναλήψεις από ATM τράπεζας μετά το θάνατο του δικαιούχου του λογαριασμού. Δεν αρκεί η …