Apple: Στρέφεται στην Baidu για την τεχνολογία ΑΙ 

Σε συζητήσεις με την Baidu η Apple, με στόχο να χρησιμοποιήσει την ΑΙ τεχνολογία της στα iPhones που κυκλοφορούν στην Κίνα

Σε διαπραγματεύσεις με την Baidu, ώστε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στις συσκευές της που κυκλοφορούν στην Κίνα, φέρεται να βρίσκεται η Apple, σύμφωνα με την Wall Street Journal. 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έχουν διεξαχθεί ήδη αρχικές συνομιλίες προκειμένου η Apple να χρησιμοποιήσει την AI τεχνολογία της Baidu στα iPhones αλλά και σε άλλα gadget της, όπως δήλωσαν πηγές με γνώση των συζητήσεων, στην Wall Street Journal. Ο αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται σε αναζήτηση εταίρου στην Κίνα καθώς οι τοπικές ρυθμιστικές αρχές έχουν υπό τον έλεγχό τους όλα τα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

H μετοχή της Baidu έφτασε να διαπραγματεύεται έως και 5% υψηλότερα στις προσυνεδριακές συναλλαγές, με την άνοδο ωστόσο να περιορίζεται με το άνοιγμα της αγοράς. 

Η Baidu θεωρείται από τους ηγέτες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Κίνα, όπου οι startups αλλά και οι τεχνολογικοί γίγαντες επενδύουν δισεκατομμύρια ώστε να αναπτύξουν τη δική τους απάντηση στο ChatGPT. Ούτε η OpenAI ούτε άλλες αντίστοιχες ξένες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στην αυστηρά ρυθμιζόμενη διαδικτυακή αγορά της Κίνας. 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η Ελλάδα παράδειγμα για τη Γερμανία με το εξαήμερο εργασίας;

Στην εβδομάδα των έξι ημερών εργασίας που θα καθιερωθεί άμεσα στην Ελλάδα αναφέρονται αρκετά γερμανικά …