Ομιλία Ζελένσκι στο Φόρουμ των Δελφών

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε όλες τις χώρες που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό της χώρας του και ζήτησε από τη Δύση να συνεχίσει την στήριξή της

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μίλησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τόσο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις επισκέψεις τους στην Ουκρανία.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε όλες τις χώρες που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό της χώρας του λέγοντας  ότι «το να το κάνουμε μόνοι μας είναι δύσκολο, είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τις προκλήσεις από την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας».

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στις συνεχείς επιθέσεις της Ρωσίας οι οποίες στοχεύουν κυρίως στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας και δημιουργούν μπλακάουτ ωστόσο, επισήμανε ότι η κατάσταση στο πολεμικό μέτωπο έχει σταθεροποιηθεί.

«Τώρα η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη, αν έχουμε όπλα και πολιτική στήριξη από τους συμμάχους μας θα τσακίσουμε τον Πούτιν» είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι και υπογράμμισε την ανάγκη να παρέχει η Δύση όπλα στην χώρα του. 

«Χρειαζόμαστε ενότητα και όπλα από τη Δύση. Χωρίς στήριξη με οπλικά συστήματα η Ουκρανία θα χάσει εδάφη» είπε. 

Ο Ζελένσκι δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ευγνωμοσύνη του στους «ήρωες στρατιώτες μας που υπερασπίζονται τη χώρα μας».

Εξαπολύοντας επίθεση στη Ρωσία, ο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι οι Ρώσοι μισούν ό,τι βρίσκεται έξω από τα σύνορά τους και γι΄αυτό πρέπει να τους απομονώσουμε μέχρι να  συνεργαστούν με τις δημοκρατίες».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ζελένσκι έκανε σαφές πως ο «Πούτιν θα πρέπει να χάσει το στοίχημα». 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παράταση διασύνδεσης POS για επιχειρήσεις με ασύμβατα συστήματα

Παράταση διασύνδεσης POS για επιχειρήσεις με ασύμβατα συστήματα. ΑΑΔΕ: Παροχή επιπλέον χρόνου στη διασύνδεση για …