Μητσοτάκης από Πολωνία: «Πρέπει να υπερασπιστούμε τα σύνορό μάς»

Ο Ντόναλντ Τουσκ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος ανταπέδωσε και ευχαρίστησε τον Πολωνό ομόλογό του για την βοήθεια στις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στη Βαρσοβία με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ - οι δύο πιο ισχυροί ηγέτες του ΕΛΚ αυτήν τη στιγμή - στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Πολωνία από το 2011.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας (17-18 Απριλίου), καθώς και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Στις κοινές δηλώσεις τους μετά την συνάντηση, ο Ντόναλντ Τουσκ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος ανταπέδωσε τα θετικά λόγια. Μάλιστα, στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πολωνό ομόλογό του για την βοήθεια στις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού στην Ελλάδα. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες , ως μέλη της ΕΕ, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η παράνομη μετανάστευση

«Πρέπει να υπερασπιστούμε τα σύνορα μάς, τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά» είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, που υπερψηφίστηκε πρόσφατα. 

«Η αμυντική πολιτική πρέπει επίσης να είναι ψηλά στην ευρωπαϊκή μας ατζέντα και κάτι που πρέπει να συζητήσουμε μετά τις ευρωεκλογές», δήλωσε ακόμα ο Κυρικάκος Μητσοτάκης. 

Μητσοτάκης και Τουσκ που έχουν υπογράψει για την υποψηφιότητα της Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για μία δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Μητρόπολη Αθηνών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Νόμιζα ότι θα είχατε ήδη φύγει για διακοπές» είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους στην είσοδο …