Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα Παρασκευή 19.4.2024 νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο Σάββατο 20.4.2024 το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική

 

 

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή σας – θερμοκρασία, άνεμος, υγρασία και όλα τα στοιχεία

Βρείτε παρακάτω την περιοχή που σας ενδιαφέρει και πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο (link)

 

Δείτε την πρόγνωση του καιρού ακριβώς για την περιοχή σας

 

Αναλυτικά:

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

 

Συγκεκριμένα:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-04-2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές από νωρίς το απόγευμα στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα.
Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες σήμερα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Μεταβολή του καιρού αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και σταδιακά στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Πελοπόννησο και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα τη Θράκη.
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.
Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και της κεντρικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά νότιοι 4 με 6 και από αργά το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούςπιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς και τοπικά στη νησιωτική χώρα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν από το απόγευμα τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 22 βαθμούς Κελσίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία, από τις βραδινές ώρες στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη νύχτα στη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά.
Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες στα ανατολικά τμήματα στα 6 με 7 μποφόρ. Τη νύχτα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες. Από νωρίς το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα βόρεια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (στα βόρεια του ν. Φθιώτιδας).
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Από το αργά το απόγευμα σταδιακή στροφή των ανέμων σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από αργά το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από αργά το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 22 βαθμούς Κελσίου.
.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ σε 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και στα ανατολικά τμήματα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Θερμαϊκό τοπικα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 20 βαθμούς Κελσίου

 

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (emy.gr) και του Εθνικού Αστεροσκοπείου (https://meteo.gr/)

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρωμές ΟΠΕΚΑ, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, προνοιακά Μαιου 2024

ΟΠΕΚΑ. Πληρωμή ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, ενοικίου, προνοιακά επιδόματα και παροχές για τον μήνα Μάιο 2024. …