ΟΟΣΑ για Ηνωμένο Βασίλειο: Προβλέπει τη χειρότερη επίδοση

Ο ΟΟΣΑ μειώνει την πρόβλεψή του για το ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας στο 0,4% για φέτος και στο 1% το 2025

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει τη χειρότερη οικονομική επίδοση μεταξύ των χωρών του G7 τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τις καινούριες προβλέψεις του ΟΟΣΑ.

Ο διεθνής οργανισμός μειώνει την πρόβλεψή του για το ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας στο 0,4% για φέτος και στο 1% το 2025. Οι προηγούμενες αντίστοιχες προβλέψεις τον Μάρτιο ήταν 0,7% και 1,2%.

Αυτό σημαίνει πως το 2025 η βρετανική οικονομία θα έχει τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τις πιο αναπτυγμένες οικονομίες του κόσμου και φέτος τη δεύτερη χαμηλότερη επίδοση πίσω από τη Γερμανία (0,2%).

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η οικονομική ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι συγκρατημένη λόγω της περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής, των μειωμένων κρατικών δαπανών και των υψηλών επιτοκίων.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ECOFIN: Η Ελλάδα φτάνει στο 50% της απορρόφησης από το Ταμείο Ανάκαμψης

Χατζηδάκης για έκθεση Λέττα: Όχι άλλες διακηρύξεις από την ΕΕ, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τις επενδύσεις …