Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις - Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά τμήματα

Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 9 Ιουνίου από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00, και δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους

Τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις» για τις επερχόμενες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών πλέον υπάρχει η δυνατότητα για τους ψηφοφόρους να δουν το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν με βάση την διεύθυνση κατοικίας. Η τελευταία ενημέρωση έγινε την Πέμπτη, ενώ η πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι τις 29/02/2024 καθώς επίσης και μεταβολές καταλόγων ετεροδημοτών μέχρι τις 30/4/2024.

Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 9 Ιουνίου από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00, και δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους.

Οι πολίτες για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, ή την άδεια οδήγησης, για τον απαραίτητο έλεγχο ενώ ταυτοποίηση μπορεί να γίνει και με τη χρήση ψηφιακής ταυτότητας από το gov.gr.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κεχαγιά: Άτολμος ο ανασχηματισμός του Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πρόεδρο

«Εμείς λέμε φέρτε πίσω τις έδρες, έχουμε μιλήσει για αποστασία και λέμε ότι υπό αυτούς τους …