Μητσοτάκης: Η εγγραφή του Ζαγορίου στα μνημεία της UNESCO αποτελεί τιμή για τη χώρα μας

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στη Βίτσα Ιωαννίνων

Τη Βίτσα Ιωαννίνων επισκέφθηκε μετά την Άρτα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, Λαζάρ Ελούντου Ασόμο και τα στελέχη του Οργανισμού που βρίσκονται στην Ελλάδα με αφορμή την εκδήλωση για την εγγραφή του Ζαγορίου ως πολιτιστικού τοπίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόταν  από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - ενώ το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης 

Κατά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Η εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO για την Παγκόσμια Κληρονομιά είναι για εμάς μία στιγμή χαράς, αλλά και δικαίωσης. Είχα υποστηρίξει το αίτημα αυτό ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 από εδώ, τη Βίτσα. Σήμερα, είναι ζωντανή πραγματικότητα. Το είπαμε και το κάναμε. Μία σημαντική εξέλιξη, που είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας. 

Η συμπερίληψη του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO δεν αποτελεί απλώς τιμή για τη χώρα μας. Ισοδυναμεί παράλληλα με μια έμπρακτη δέσμευση για την προστασία της περιοχής από τις σύγχρονες απειλές που απορρέουν από την κλιματική κρίση, αλλά και από ανθρώπινες παρεμβάσεις. Γι' αυτό και το νέο στοίχημα είναι να διατηρήσουμε αναλλοίωτη την ταυτότητα και την αυθεντικότητα του τόπου».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι περισσότεροι Έλληνες εργοδότες υποστηρίζουν την τεχνητή νοημοσύνη

Όσον αφορά τις συνέπειες της χρήσης εργαλείων AI στον χώρο εργασίας από τα άτομα που …