Η ΕΚΤ πρέπει να συνεχίσει την περιοριστική πολιτική και το 2025, λέει οικονομολόγος

Η ΕΚΤ έχει προαναγγείλει τη μείωση των επιτοκίων στις 6 Ιουνίου και η συζήτηση έχει μετατοπιστεί στις επόμενες κινήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, αλλά η περιοριστική πολιτική πρέπει να συνεχιστεί και φέτος, καθώς η αύξηση των μισθών δεν θα ομαλοποιηθεί μέχρι το 2026, δήλωσε στους Financial Times ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν.

Η ΕΚΤ έχει προαναγγείλει τη μείωση των επιτοκίων στις 6 Ιουνίου και η συζήτηση έχει μετατοπιστεί στις επόμενες κινήσεις.

«Αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη, αυτή τη στιγμή, από αυτά που βλέπουμε, μπορεί να αρθεί το ανώτατο επίπεδο περιορισμού» είπε ο Λέιν στους FT σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

«Ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί η συζήτηση φέτος είναι να πούμε ότι πρέπει να είμαστε περιοριστικοί στη διάρκεια όλης της χρονιάς» πρόσθεσε. «Αλλά εντός του πλαισίου περιορισμών, μπορούμε να κινηθούμε κάπως προς τα κάτω» συμπλήρωσε.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κωνσταντινόπουλος: Ο Ανδρουλάκης δεν θα μας πάει μπροστά

«Πρέπει να βρούμε "πρωθυπουργίσιμο" πρόσωπο», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αιχμές κατά του προέδρου του …