Παγκόσμια Τράπεζα: Ανεβάζει τον πήχη για την οικονομία των ΗΠΑ - Τι προβλέπει για παγκόσμια οικονομία, ευρωζώνη, Κίνα 

Για την ευρωζώνη, διατηρεί τις εκτιμήσεις της για ανάπτυξη 0,7% φέτος 

 


 

Σε σημαντική αναβάθμιση των προβλέψεών της για την οικονομία των ΗΠΑ προχώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα η οποία πλέον εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην άλλη όχθη του Ατλαντικού θα φτάσει στο 2,5% φέτος, σε σχέση με 1,6% που είχε προβλέψει τον Ιανουάριο. 

Σε ό,τι αφορά την παγκόσμια ανάπτυξη ο Οργανισμός προβλέπει ρυθμό 2,7% τόσο για το 2025 όσο και για το 2026, σημαντικά χαμηλότερο από τον δεκαετή μέσο όρο του 3,1% που είχε σημειώσει η παγκόσμια οικονομία τη δεκαετία προ του Covid-19. 

Η Παγκόσμια Τράπεζα πάντως επισημαίνει πως αν τα επιτόκια παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικά διάστημα ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα μπορούσε να περιοριστεί στο 2,4%. 

Αναβαθμίζει πάντως τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του πραγματικού παγκόσμιου ΑΕΠ από 2,4% τον Ιανουάριο στο 2,6%, στα ίδια δηλαδή επίπεδα με το 2023. 

Την ίδια στιγμή υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τις χώρες χαμηλού εισοδήματος και συγκεκριμένα στο 5% από 5,5% που προέβλεπε τον περασμένο Ιανουάριο. 

Για την ευρωζώνη, η Παγκόσμια Τράπεζα διατηρεί τις εκτιμήσεις της για ανάπτυξη 0,7%, αμετάβλητη σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ για την Ιαπωνία υποβαθμίζει οριακά τις προβλέψεις της στο 0,7% από 0,9% που ανέμενε στις αρχές του χρόνου. 

Για την Κίνα προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 4,8% από 4,5% τον Ιανουάριο και για την Ινδία από 6,4% σε 6,6%. 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρεύμα: Πως διαμορφώνονται οι τιμές στα τιμολόγια Οκτωβρίου

Τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη 1η Οκτωβρίου οπότε θα έχει «κλείσει» η …