Ζωή Ράπτη: Με ψηφιακή μετάβαση θα βελτιωθούν δείκτες της οικονομίας

Η δήλωση της νέας υφυπουργού Ανάπτυξης, Ζωής Ράπτη

«Οι start up επιχειρήσεις, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα διλήμματα της σύγκλισης του ψηφιακού κόσμου με τον υλικό και η ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας, είναι ζητήματα που χρήζουν ειδικού χειρισμού, εντονότατης προσπάθειας και συνεργασίας - και στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε διακρατικό και διεθνές επίπεδο».

Αυτό σημείωσε σε δήλωσή της η νέα υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της με αρμοδιότητα τον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.

Αναλυτικά, η υφυπουργός δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η ανάθεση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενός τομέα ευθύνης στο, κρίσιμο για την οικονομία της χώρας, υπουργείο Ανάπτυξης, και μάλιστα εκείνου που αφορά στην Έρευνα, την Καινοτομία και τις Νέες Τεχνολογίες.

Σ' αυτούς τους τομείς ήδη λαμβάνει χώρα, σε καθημερινή βάση, μία κοσμογονία και εκεί θα κριθεί το κατά πόσον η πατρίδα μας θα συμμετέχει πρωταγωνιστικά σε αυτό το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Οι start up επιχειρήσεις, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα διλήμματα της σύγκλισης του ψηφιακού κόσμου με τον υλικό και η ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας, είναι ζητήματα που χρήζουν ειδικού χειρισμού, εντονότατης προσπάθειας και συνεργασίας - και στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε διακρατικό και διεθνές επίπεδο.

Αναπτύσσοντας ακριβώς αυτούς τους τομείς, μπορούμε να ελπίζουμε σε περαιτέρω βελτίωση των δεικτών της οικονομίας μας, σε δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και στον επαναπατρισμό πολλών ταλαντούχων μας επιστημόνων και επαγγελματιών, που θα βρίσκουν πλέον χώρο ανάπτυξης και διάκρισης μέσα στη χώρα μας.

Δεσμεύομαι να υπηρετήσω τη θέση ευθύνης που μου ανέθεσε ο πρωθυπουργός με όλες τις δυνάμεις μου». 
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χωρίς συμφωνία για τα αξιώματα στην ΕΕ έληξε η άτυπη σύνοδος των ηγετών

Ερωτηθείς αν αισιοδοξεί πως θα υπάρξει συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τέλη του μήνα, ο …