Ειρηνευτική Διάσκεψη για Ουκρανία: Τετ-α-τετ Μητσοτάκη με Μέτσολα στις εργασίες της πρώτης ημέρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο αναμένεται να τοποθετηθεί στην ολομέλεια, ενώ θα έχει παρέμβαση και στην ομάδα εργασίας για τη θεματική της επισιτιστικής ασφάλειας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος στις εργασίες της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, που συνδιοργανώνουν η Ουκρανία και η Ελβετία στο θέρετρο του Μπέργκενστοκ, όπου συμμετέχουν περίπου 90 αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων και οργανισμών, περιλαμβανομένων σχεδόν όλων των ηγετών της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Διάσκεψης και στη συνέχεια είχε τετ-α-τετ  με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola, ενόψει της Συνόδου ηγετών του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν το άτυπο δείπνο των ηγετών της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα σημαντικά ευρωπαϊκά αξιώματα.

Πριν το δείπνο, οι ηγέτες συγκεντρώθηκαν για την οικογενειακή φωτογραφία, με τον πρωθυπουργό να λαμβάνει τη θέση ανάμεσα στην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Kamala Harris, η οποία συμμετέχει στη Διάσκεψη αντί του Προέδρου Biden, και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, και πίσω από τους δύο συνδιοργανωτές, τον Πρόεδρο Zelenskyy της Ουκρανίας και την Πρόεδρο της Ελβετίας Viola Amherd.

Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθεί αύριο στην ολομέλεια, ενώ θα έχει παρέμβαση και στην ομάδα εργασίας για τη θεματική της επισιτιστικής ασφάλειας.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σοφία Ζαχαράκη στον ΣΚΑΪ: 349 γυναίκες έκαναν χρήση του panic button - Από την αρχή της εφαρμογής το απέκτησαν συνολικά 2.124 γυναίκες

Η κ. Σοφία Ζαχαράκη τόνισε χαρακτηριστικά ότι πράγματι υπάρχει ένταση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας …