Ελβετία: Αφαίρεσαν την υπογραφή του Πατριαρχείου από το ανακοινωθέν της συνόδου για την Ουκρανία

Η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τον «οικουμενικό» τίτλο του πατριαρχείου επικαλούμενη τη Συνθήκης της Λωζάνης

Οι διοργανωτές της συνόδου κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα στην Ελβετία, αφαίρεσαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο από τη λίστα των υπογραφόντων του κοινού ανακοινωθέντος μετά από διαμαρτυρίες της Άγκυρας, αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Middle East Eye.

Παρά το γεγονός ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρευρέθηκε στη σύνοδο κορυφής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Ιουνίου μόνο ως παρατηρητής, η υπογραφή του στο ανακοινωθέν προκάλεσε οργή στην Τουρκία αρκετές ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης. 

Πολυάριθμα δημοσιεύματα μέσων της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν το περιστατικό ως «σκανδαλώδες», υποστηρίζοντας ότι παραβίαζε την τουρκική κυριαρχία και τη Συνθήκη της Λωζάνης, παρότι στη σύνοδο παρευρέθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν. 

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τον «οικουμενικό» τίτλο του πατριαρχείου επικαλούμενη τη Συνθήκης της Λωζάνης.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαντζουράνης: Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτροχιαστεί

«Η θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αντικείμενο συναλλαγής, ούτε αλλαγής», τόνισε το μέλος …