Πληθωρισμός: Στο 2,4% στην Ελλάδα τον Iούνιο – Στο 2,5% στην Ευρωζώνη

Στο 2,5% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο. Τον Μάιο ήταν στο 2,6%

Στο 2,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρας μας τον Ιούνιο του 2024, από 2,8% το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός συγκριτικά με τον Μάιο. 

Στο 2,5% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο. Τον Μάιο ήταν στο 2,6%.

Σε ό,τι αφορά τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού της Ευρωζώνης, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον Ιούνιο τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό (4,1%, σταθερό σε σχέση με τον Μάιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,5%, έναντι 2,6% τον Μάιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,7%, σταθερό σε σχέση με τον Μάιο) και την ενέργεια (0,2%, έναντι 0,3% τον Μάιο).

Τον Ιούνιο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Βέλγιο (5,5%), η Ισπανία (3,5%) και η Κροατία και η Ολλανδία (και οι δυο 3,4%). Τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Φινλανδία (0,6%), η Ιταλία (0,9%) και η Λιθουανία (1%).

Πηγή: skai.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 10:10 ώρα Ελλάδας, χάρη στα κέρδη …