Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά 16,6 μονάδες η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ακρίβεια, το μεγάλο πρόβλημα

Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα, με 46%, και μάλιστα ενισχυμένο κατά 6 μονάδες από τον Μάιο - Επιβεβλημένη η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ λένε οι κεντροαριστεροί

Προβάδισμα 16,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega, ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 13,8% και με σχεδόν μία μονάδα διαφορά, το ΠΑΣΟΚ με 12,9%.

Αναλυτικά τα κόμματα στην εκτίμηση ψήφου λαμβάνουν: 30,4% ΝΔ, 13,8% ΣΥΡΙΖΑ, 12,9% ΠΑΣΟΚ, 9,9% ΚΚΕ, 1,1% Σπαρτιάτες, 9,2% Ελληνική λυση, 3% Νίκη, 5,7% Πλεύση Ελευθερίας, 3,2% ΜΕΡΑ25, 2,8% Νέα Αριστερά

Στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν: ΝΔ 24,4%, ΣΥΡΙΖΑ 11,1%, ΠΑΣΟΚ 10,3%, ΚΚΕ 7,9%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 7,4%, ΠΛΕΥΣΗ: 4,6%, ΝΙΚΗ: 2,4%. 

Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα, με 46%, και μάλιστα ενισχυμένο κατά 6 μονάδες από τον Μάιο.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών πρώτος έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 42% στη δεύτερη θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40%, στην τρίτη θέση η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 39% και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 30%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 27% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 25%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται με 33% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί με 32% ο «κανένας».

Παράλληλα, η πλειοψηφία των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί και κεντρώοι θεωρούν ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών επιβάλλει αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, το 63% των κεντροαριστερών ψηφοφόρων είναι υπέρ της εκλογής νέου προέδρου, όπως και το 57% των κεντρώων. Στο 55% είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τους κεντροδεξιούς, ενώ αντίθετα είναι τα αποτελέσματα μεταξύ των αριστερών (41% υπέρ της αλλαγής) και δεξιών (41% υπέρ της αλλαγής) ψηφοφόρων.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: «Βαρομετρικό χαμηλό» και μετά την Κεντρική Επιτροπή

Τι κατάλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης από τη χθεσινή πολύωρη διαδικασία; - Aπό εδώ και πέρα …