Κυβέρνηση-Σχεδιάζει ”τιμωρία” των ανέργων, μειώνοντας το επίδομα όσο αυξάνει ο χρόνος-ανεργίας!

Η κυβέρνηση, δεν έλαβε όπως φαίνεται ή αγνοεί το μήνυμα έντονης δυσαρέσκειας  των ευροεκλογών, δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο : ωθεί τους ανέργους να βρουν (λες και είναι τόσο εύκολο) εργασία, ανεξαρτήτως ικανοτήτων ή προτίμησης, με τις σημερινές συνθήκες γαλέρας που εφαρμόζουν οι εργοδότες και μετά να θριαμβολογήσει για την μείωση της ανεργίας. Η Ελλάδα , αργά αλλά σταθερά μετατρέπεται σε τόπο εκβιαζόμενων από την ΔΥΠΑ(κυβέρνηση) ανέργων, ντιλιβεράδων, εργαζομένων μερικής απασχόλησης μηδενικών ωρών και γενικά οδεύει στην τεράστια προσφορά αξιοπρεπούς εργασίας και την ζήτηση φτηνής και εξοντωτικής εργασίας (εξαήμερο)….

Π.Δ.

Την… τιμωρία των ανέργων για το γεγονός ότι είναι άνεργοι, σχεδιάζει η κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, όπως προκύπτει μετά από σχετική συνέντευξη.

Σύμφωνα με το μοντέλο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, το επίδομα ανεργίας θα βαίνει διαρκώς μειούμενο όσο μεγαλώνει ο χρόνος ανεργίας, ενώ μετά από τρεις διαδοχικές απορρίψεις από τον άνεργο των θέσεων εργασίας που θα προτείνει η ΔΥΠΑ, το επίδομα θα διακόπτεται πλήρως! Η υπουργός ανέφερε πως το επίδομα θα είναι εμπροσθοβαρές, που σημαίνει ότι αρχικά θα είναι μεγαλύτερο και στη συνέχεια θα μειώνεται.

Πρόκειται για τη γνωστή συνταγή της ατομικής ευθύνης. Οτι δηλαδή ο ίδιος ο εργαζόμενος φταίει που δεν βρίσκει δουλειά και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση θα φροντίζει να τον… τιμωρεί!

Καθόλου τυχαία αυτά που είπε η Ν. Κεραμέως: «Το σημαντικό εδώ είναι το σχήμα να είναι εμπροσθοβαρές. Θέλουμε να καταβάλεις ιδιαίτερη προσπάθεια για να βρεις απασχόληση. Αν σου προσφερθούν τρεις δουλειές που συμπίπτουν με το ατομικό σχέδιο δράσης σου και πεις και στις τρεις όχι, τότε φεύγεις από το ταμείο ανεργίας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως.

Επίσης, αναμένεται να συνδεθεί με τις μηνιαίες αποδοχές του απολυμένου και όχι με τον κατώτατο μισθό όπως ισχύει σήμερα.

Το επίδομα ανεργίας θα μειώνεται με την πάροδο των μηνών όπως, ενώ θα διακόπτεται αν ο δικαιούχος απορρίψει τρεις προτάσεις για εργασία που θα καταθέτει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φωτιά τώρα στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας

Φωτιά τώρα, απόγευμα Παρασκευής 4.10.2024, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας     …