Δημοσκόπηση MRB: Η ΝΔ διατηρεί σημαντικό προβάδισμα, αλλά η ακρίβεια παραμένει «μεγάλο αγκάθι»

H ΝΔ ανακάμπτει δημοσκοπικά, έχοντας υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ (14,8%), που προηγείται με 1,2% του ΠΑΣΟΚ (13,3%). 

Πρώτη με 29,7% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή παραμένει η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της MRB για το Open. H ΝΔ ανακάμπτει δημοσκοπικά, έχοντας υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ (14,5%), που προηγείται με 1,2% του ΠΑΣΟΚ  (13,3%). 

Ψήφος

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας παραμένει μακράν η ακρίβεια με 62,4%, με δεύτερη την υγεία με 43,1%:

Δημοσκόπηση

«Έχουμε ξεπεράσει  το επίπεδο της ακρίβειας και έχουμε πλέον σοβαρά φαινόμενα αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας» εκτιμά το 80,6%, μια αύξηση 7,3% συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση. 

Δημοσκόπηση

Tα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων δεν αντιμετωπίζουν το θέμα καθόλου/σχεδόν καθόλου αναφέρει το 67,3% των ερωτηθέντων, αύξηση 16,9% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ακριβώς το ποσοστό με το οποίο μειώθηκαν όσοι εκτιμούν ότι τα μέτρα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από τα μέτρα, ή έστω μερικώς.  

MRB

Σημειώνεται ότι συνολικά το 50,7% των ερωτώμενων θεωρεί ότι αν κάποιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρισκόταν στην εξουσία θα διαχειριζόταν το ίδιο κακά, μάλλον χειρότερα, ή σίγουρα χειρότερα το θέμα της ακρίβειας, έναντι του 42,6% που θεωρεί ότι θα τα πήγαινε το ίδιο καλά, μάλλον καλύτερα, ή σίγουρα καλύτερα.

Αντιπολίτευση

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28,3%, πάντως με μείωση 7,9 ποσοστιαίων μονάδων. Δεύτερος ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,6% με αύξηση 3,3%, ενώ τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7,3% με μείωση 3,7%.

Μητσοτάκης

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ράλι για τις μετοχές της Trump Media & Technology 

Ράλι άνω του 33% (στα 43,27 δολ.) καταγράφουν οι μετοχές της εταιρείας του Ντόναλντ Τραμπ, …