Π. Τσακλόγλου: 180.000 συνταξιούχοι ξαναμπήκαν στη δουλειά

Μία αποψη κι ένα ερώτημα:

Αν μειωθούν δραστικότατα οι ασφαλιστικές εισφορές όλων των εργαζομένων, δε θα έχουμε εκτόξευση της απασχόλησης;

Μήπως η αύξηση της απασχόλησης των συνταξιούχων με χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές, αντί να αυξάνει την απασχόληση, προέρχεται από αντίστοιχες απολύσεις ήδη εργαζομένων;

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, το σίγουρο είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των 180.000 συνεχίζει να εργάζεται όχι επειδή της αρέσει αλλά επειδή δε μπορεί να ζήσει με τις συντάξεις πείνας. Αντί να επαίρεται λοιπόν για το κατόρθωμά της η κυβέρνηση που ολοκλήρωσε την εξαθλίωση (και) των απόμαχων της δουλειάς, θα έπρεπε να κρύβεται.

Περισσότεροι από 180.000 είναι οι συνταξιούχοι που εργάζονται, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξή του σε εκπομπή στο One Channel.

Ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε στο μέτρο που δίνει τη δυνατότητα σε όσους συνταξιούχους επιθυμούν να εργαστούν με παρακράτηση ενός πόρου, ύψους 10%, επί του μισθού υπέρ ΕΦΚΑ, όταν, στο παρελθόν, η αντίστοιχη κράτηση ήταν της τάξης του 30% της σύνταξης, τονίζοντας ότι η επιτυχία του συγκεκριμένου μέτρου ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας.

«Η εκτίμησή μας ήταν ότι θα φτάναμε περίπου σε δύο χρόνια από τώρα να απασχολούνται σχεδόν 100.000 συνταξιούχοι.

Ήδη, μέσα στους πρώτους μήνες της τρέχουσας χρονιάς, έχουν δηλώσει ότι εργάζονται πάνω από 180.000 συνταξιούχοι» υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Σχετικά με την έκτακτη βάρδια εργασίας, ο κ. Τσακλόγλου ξεκαθάρισε ότι αυτό το μέτρο αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, εξαιρώντας εστίαση και τουρισμό, αποκλειστικά για την κάλυψη έκτακτων αναγκών και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να εφαρμοστεί επί μονίμου βάσεως.

Επίσης, σημείωσε ότι, κατά την έκτακτη βάρδια, ο εργαζόμενος αμείβεται με προσαύξηση 40% επί του ημερομισθίου, ενώ, αν η βάρδια αυτή συμπίπτει με Κυριακή ή ημέρα αργίας, η προσαύξηση φτάνει το 115%.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γιάννος Παπαντωνίου: Την ενοχή του πρότεινε ο εισαγγελέας

Σε προχωρημένο στάδιο η δίκη του πρώην υπουργού για χρήματα που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς - Η …