Στα «κάγκελα» οι φοροτεχνικοί - Ζητούν παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων

«Δεν υπάρχει λόγος να δοθεί καμία παράταση αν συνεχιστεί η υποβολή με τέτοιους ρυθμούς», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ, Όμηρος Τσάπαλος

Παράταση ζητούν οι φοροτεχνικοί για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων, με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, Όμηρο Τσάπαλο, να επισημαίνει στον ΣΚΑΪ ότι ακολουθείται το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εδώ και πάνω από 2 μήνες, με καταληκτική ημερομηνία να είναι η 26η Ιουλίου.

«Μέσα σε αυτές τις 75 ημέρες έχουν υποβληθεί 4,7 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και το εντυπωσιακό είναι ότι σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα υπάρχει ουσιαστική αύξηση άνω των 2 εκατομμυρίων», ανέφερε ο κ. Τσάπαλος, προσθέτοντας ότι αν οι λογιστές συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς, δηλαδή υποβολή 110.000 δηλώσεων ημερησίως, τότε με μαθηματική ακρίβεια ο στόχος της 26ης Ιουλίου θα επιτευχθεί.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «δόθηκε για πρώτη φορά φέτος η δυνατότητα σε 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχους μισθωτούς να δουν και προσυμπληρωμένη και αυτόματα υποβληθείσα τη δήλωσή τους. Από αυτούς, επέλεξαν να το κάνουν περίπου 435.000, εκ των οποίων υπήρξε ανάγκη για κάποια τροποποίηση. Ωστόσο, ο χρόνος που απαιτείται από έναν φοροτεχνικό να κάνει τροποποίηση είναι πολύ λιγότερος σε σχέση με το να κάνει από την αρχή μια φορολογική δήλωση».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ράλι για τις μετοχές της Trump Media & Technology 

Ράλι άνω του 33% (στα 43,27 δολ.) καταγράφουν οι μετοχές της εταιρείας του Ντόναλντ Τραμπ, …