Ξεσηκωμός για ΛΑΡΚΟ!-Αγωνιστική κάθοδος και κινητοποίηση σήμερα στο Υπ. Ενέργειας-Περιβάλλοντος

Η κυβέρνηση προκλητικά και εκδικητικά πετά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στον δρόμο, χωρίς καμία διασφάλιση για το μέλλον τους και για την αποφυγή του κινδύνου βιομηχανικού ατυχήματος.

Όλοι στον αγώνα. Όλοι στο πλευρό των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Να σταλεί δυνατό και αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το έγκλημα δεν θα μείνει χωρίς απάντηση, ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και ο λαός δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.

Πρώτος μεγάλος σταθμός, μετά την αισχρή ανακοίνωση των απολύσεων από τον ειδικό διαχειριστή, η σημερινή αγωνιστική κάθοδος και η κινητοποίηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Λεωφ. Μεσογείων 119) στις 12 μ.

Και μεγάλος σταθμός του συγκλονιστικού αγώνα η γενική απεργία στη Λοκρίδα, με μεγάλη συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα την Τετάρτη 17 Ιούλη στις 10.30 π.μ.

Με έκτακτη κάθοδο στην Αθήνα σήμερα Τρίτη και κινητοποίηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Λεωφ. Μεσογείων 119), στις 12 μ., απαντούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους στην εντολή να πεταχτούν οι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, που έδωσε χτες το μεσημέρι ο ειδικός διαχειριστής, προχωρώντας στην υλοποίηση των προκλητικών, επικίνδυνων και εκδικητικών σχεδιασμών της κυβέρνησης.

«Καταγγέλλουμε τις απολύσεις. Είναι απαράδεκτοι και επικίνδυνοι. Απαιτούμε να διασφαλίσουν την εργασία και το εισόδημα των εργαζομένων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, καλώντας τα σωματεία της Αττικής να εκφράσουν και αυτήν τη φορά τη συμπαράστασή τους. Και προσθέτει:

«Καταγγέλλουμε τις απολύσεις και απαιτούμε εδώ και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν την εργασία και το εισόδημα των οικογενειών μας.

Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας με ψηλά το κεφάλι, η συμμετοχή στη γενική απεργία στις 17/7/24 και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στις 10.30 π.μ. θα δώσει ακόμη μια απάντηση στα καραγκιοζιλίκια της κυβέρνησης! Να μη λείψει κανείς!».

 

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους!

 

Ενημερώνει ότι λεωφορεία για την αυριανή απεργιακή στη Λάρυμνα θα ξεκινήσουν από την Αθήνα, στις 8 π.μ. από την πλατεία Μεταξουργείου.

Και σημειώνει για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα: «Με ευθύνη και εργατική αλληλεγγύη απέναντι στα αδέρφια μας, τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, να βρεθούμε στην πύλη του εργοστασίου, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα σωματεία, μπροστά στη γενική απεργία που έχει προκηρυχθεί για να “παγώσει” όλη η Λοκρίδα».

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και της αυριανής τους απεργίας και κινητοποίησης στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα βρίσκονται πλήθος συνδικαλιστικές οργανώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, συνδικάτα της Αττικής ετοιμάζονται να διαδηλώσουν το πρωί της Πέμπτης μαζί με τους συναδέλφους τους στη Λάρυμνα.

Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ) έχει προκηρύξει για αύριο 24ωρη απεργία, ενώ ανακοινώσεις στήριξης έχουν εκδώσει μεταξύ άλλων: Τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Πάτρας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η ΟΕΝΓΕ, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και μια σειρά σωματείων.

Τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στις απολύσεις τους εκφράζουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα.

Στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Ο αγώνας τους για να μείνουν στις δουλειές τους και στα σπίτια τους είναι και δικός μας αγώνας», τονίζει.

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ράλι για τις μετοχές της Trump Media & Technology 

Ράλι άνω του 33% (στα 43,27 δολ.) καταγράφουν οι μετοχές της εταιρείας του Ντόναλντ Τραμπ, …