Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στη Λοκρίδα για ΛΑΡΚΟ–Έκλεισαν ακόμη και τα καφενεία

Γενική απεργία σήμερα στην Λοκρίδα ως απάντηση στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για μεγάλη κινητοποίηση ως αντίδραση στο κυβερνητικό σχέδιο οριστικού κλεισίματος και απολύσεων.

Στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενοι, τόσο στη συγκεκριμένη βιομηχανία όσο και σε άλλες στην ευρύτερη περιοχή, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τη σύμβαση των εργαζομένων «χωρίς καμία διασφάλιση βρίσκονται στον δρόμο».

Αυτήν την ώρα ξεκινά η 24ωρη γενική απεργία στη Λοκρίδα και συνολικότερα στα χωριά γύρω από την ΛΑΡΚΟ, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, το πλήγμα που δέχονται είναι τεράστιο αφού πρέπει να ξεσπιτωθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τη Λάρυμνα, στο Μαρτίνο, τη Μαλεσίνα, τον Αϊ Γιάννη και το Κόκκινο έκλεισαν ακόμη και τα καφενεία και οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται μπροστά από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Φωτογραφίες: 902.gr
Φωτογραφίες: 902.gr

«Είμαστε εδώ. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε», είναι το κεντρικό σύνθημα από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι τονίζουν πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να καπνίσει και πάλι τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ για να μη μαραζώσει ο τόπος μας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι με λεωφορεία οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μεταφέρονται στην ΛΑΡΚΟ, όπως επίσης μεταφέρονται και από εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια, ιδιαίτερα στα μεταλλεία στα Ψαχνά, ενώ τη συμπαράστασή τους ήδη έχουν εκφράσει σύλλογοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής.

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Βουλή η διάταξη για την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων

Ειδική σήμανση για  τη δυνατότητα πληρωμών με κάρτα - Πρόστιμα 1.000 ευρώ Κατατίθεται απόψε στη …