Βουλή: Φωταγωγήθηκε με το εμβληματικό σήμα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»

Το σήμα - σύμβολο με το οποίο φωταγωγήθηκε η Βουλή, δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα, Νίκο Δήμου, το πρωί της 14ης Αυγούστου 1974, ημέρα, που με την εισβολή του «Αττίλα» διχοτομήθηκε η Κύπρος

Με το εμβληματικό σήμα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» για την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο, το 1974, φωταγωγήθηκε το Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 ολόκληρα χρόνια από την παράνομη τουρκική στρατιωτική εισβολή στη Μεγαλόνησο. 

"Αποτίουμε φόρο τιμής στους γενναίους, νεκρούς, αγνοούμενους και ζώντες Ελλαδίτες και Κυπρίους πολεμιστές που, σε τραγικά αντίξοες συνθήκες, υπερασπίσθηκαν την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα, αλλά και τη συνταγματική νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας", ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας σε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων Κύπρου με την οποία συναντήθηκε στο Κοινοβούλιο.

Το σήμα - σύμβολο με το οποίο φωταγωγήθηκε η Βουλή, δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα, Νίκο Δήμου, το πρωί της 14ης Αυγούστου 1974, ημέρα, που με την εισβολή του «Αττίλα» διχοτομήθηκε η Κύπρος, με το 37% των εδαφών της μέχρι σήμερα να παραμένει υπό τουρκική κατοχή.

Το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» συμπυκνώνει, οδυνηρά, όλη την Κυπριακή τραγωδία, μισό αιώνα μετά και παρότι η μαρτυρική Μεγαλόνησος ανήκει πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το εμβληματικό σήμα τυπώθηκε σε χιλιάδες αυτοκόλλητα, αντίτυπά του στάλθηκαν στις εφημερίδες, το σύνθημα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» μεταφράσθηκε σε πολλές γλώσσες και στάλθηκε σε πολλά μέρη του κόσμου όπου υπήρχαν Έλληνες (Ελλαδίτες και Κύπριοι) φοιτητές.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Ανάληψη πρωτοβουλιών για τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας

«Είναι ηθικό ζήτημα και για τους Ελλαδίτες, και για τους Ελληνοκύπριους, για όλους τους λαούς, …