Μπήκε η υπογραφή για τα F-35 - Στις ΗΠΑ η επιστολή

Πρόκειται για την κατασκευή 20 ελληνικών F-35 τα οποία αναμένεται να παραλάβει η Πολεμική Αεροπορία το 2028

Ολοκληρώνεται σταδιακά η διαδικασία για την απόκτηση των μαχητικών 5ης γενιάς F-35 από τις ΗΠΑ, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας υπέγραψαν το απόγευμα της Τετάρτης την επιστολή αποδοχής για τα F-35. 

Η υπογεγραμμένη επιστολή αποδοχής (LOA), σηματοδοτεί έτσι την έναρξη του προγράμματος προμήθειας F-35. Πρόκειται για την κατασκευή 20 ελληνικών F-35 τα οποία αναμένεται να παραλάβει η Πολεμική Αεροπορία το 2028.

Η Ελλάδα θα αποκτήσει αρχικά 20 F-35A Lightning II, στην εκδοχή συμβατικής αποπροσγείωσης, με συνολικό κόστος 3,47 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η προμήθεια των F-35 και των S-100, των μη επανδρωμένων που διαλειτουργούν με τις φρεγάτες FDI, καθώς και άλλα εξοπλιστικά προγράμματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, κλείδωσαν προ ημερών στο ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Εναρμόνιση με τον νέο δικαστικό χάρτη - Την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή Κατατέθηκε στη Βουλή …