ΕΕ: Kατά 0,3% αυξήθηκε το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ το β' τρίμηνο του 2024

Σε ετήσια βάση, δηλαδή το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023 το ΑΕΠ αυξήθηκε στην Ευρωζώνη κατά 0,6%, ενώ στο σύνολο της ΕΕ η αύξηση ήταν της τάξης του 0,7%

Kατά 0,3% αυξήθηκε το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2024, τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε η Eurostat.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, το ΑΕΠ είχε επίσης αυξηθεί κατά 0,3% στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ. Σε ετήσια βάση, δηλαδή το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023 το ΑΕΠ αυξήθηκε στην Ευρωζώνη κατά 0,6%, ενώ στο σύνολο της ΕΕ η αύξηση ήταν της τάξης του 0,7%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Booking.com: Πρόστιμο 413 εκατ. ευρώ-Ποιες καταχρήσεις «κόστισαν» ακριβά 

Η Booking φαίνεται ότι επέβαλε αρκετούς αθέμιτους εμπορικούς όρους σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στην Ισπανία …