Λήγει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία εγγραφής στο σύστημα IRIS

Η ΑΑΔΕ στέλνει μηνύματα σε υπόχρεους που δεν έχουν ακόμα συνδεθεί - Έως σήμερα, οι εγγεγραμμένοι ανέρχονται σε 400.000

«Εκπνέει» αύριο Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους προκειμένου να ενταχθούν στο σύστημα πληρωμών IRIS. Το κινητό τηλέφωνο των υπόχρεων πρέπει να είναι συνδεδεμένο με επαγγελματικό λογαριασμό, αυτόν που στην τραπεζική ορολογία, ονομάζεται «λογαριασμός όψεως» διαφορετικά τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά.

Συγκεκριμένα, για όσους υπόχρεους δεν εγγραφούν στο IRIS μέχρι τη λήξη της προθεσμίας προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Η ΑΑΔΕ στέλνει μηνύματα σε υπόχρεους που δεν έχουν ακόμα συνδεθεί.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: «την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι για τη σύνδεση του επαγγελματικού λογαριασμού τους με το σύστημα άμεσων πληρωμών (στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή λειτουργεί το σύστημα IRIS). Μέσα από το σύστημα αυτό επιτρέπεται να δέχονται άμεσες πληρωμές από τους πελάτες τους και να επωφελούνται από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η υπηρεσία όπως σημαντικά μειωμένο ή και καθόλου κόστος προμηθειών καθώς και ταχύτητα στην διεκπεραίωση των συναλλαγών».

Έως σήμερα, οι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι ανέρχονται σε 400.000, εκ των οποίων οι 240.000 ενεργοποίησαν το σύστημα άμεσων πληρωμών εντός της φετινής χρονιάς. Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρυθμός εγγραφής στην υπηρεσία είναι πενταπλάσιος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Συνολικά 12 τράπεζες παρέχουν πλέον την υπηρεσία: Alpha Bank,  Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Viva.com, Optima Bank, Attica Bank, Παγκρήτια Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παππάς από Βόλο: Να μην επικρατήσει η αδράνεια μετά την καταστροφή

Την ανάγκη να υπάρξει άμεση οικολογική και οικονομική αποκατάσταση της περιοχής επισήμανε ο πρόεδρος της …