Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο

Η επιτροπή νομισματικών υποθέσεων τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του επιτοκίου στα ίδια επίπεδα με ψήφους 8-1 υπέρ

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Αμετάβλητο στο 5% αποφάσισε να κρατήσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού η Τράπεζα της Αγγλίας.

Η επιτροπή νομισματικών υποθέσεων τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του επιτοκίου στα ίδια επίπεδα με ψήφους 8-1 υπέρ. Η μία ψήφος ήταν υπέρ της μείωσης στο 4,75%.

Τον περασμένο μήνα το επιτόκιο είχε μειωθεί από 5,25% σε 5%, στην πρώτη μείωση μετά από την περίοδο της πανδημίας και από τη σημαντική πτώση της τιμής του πληθωρισμού.

Η σημερινή απόφαση ακολουθεί τα στοιχεία που έδειξαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα πως το ύψος του πληθωρισμού παρέμεινε για τον Αύγουστο στο 2,2%, δηλαδή πάνω από το στόχο του 2% που έχεις ως όρο εντολής η κεντρική τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προχώρησε στην πρώτη μείωση επιτοκίων από την έναρξη της Covid-19, η οποία κινήθηκε επιθετικά, κόβοντας τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στο εύρος 4,75% - 5%. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναγνωρίστηκαν οι μεταρρυθμίσεις και η έμπρακτη προσήλωσή της στο σύστημα …