Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PRORATA για λογαριασμό της τηλεόρασης του ATTICA TV
Στην πρόθεση ψήφου
Νέα Δημοκρατία 24%
ΠΑΣΟΚ 13,5%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 10%
ΚΚΕ 9,5%
ΣΥΡΙΖΑ 9,5%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 4,5%
ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 4%
ΝΙΚΗ 3,5%
ΜΕΡΑ25 3%
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 3%
ΑΛΛΟ 3,5%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12%
Στον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφονται μεγάλες αλλαγές, με το 47% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του να δηλώνει ότι η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία αποδυναμώνει την προοπτική ανασυγκρότησης του κόμματος και το 63% να θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις της κεντροαριστεράς. Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να προηγείται με 27%, το σύνολο ωστόσο όσων υποστηρίζουν τις υποψηφιότητες Φάμελλου και Γεροβασίλη (η έρευνα ολοκληρώθηκε την ίδια μέρα που η πρώην υπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την Προεδρία) βρίσκεται στα ίδια επίπεδα.
Στο ΠΑΣΟΚ προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στον πρώτο γύρο εμφανίζεται να διατηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26%, ακολουθούμενος από τον Χάρη Δούκα με 22% και την Άννα Διαντοπούλου με 21%. Στο 15% καταγράφεται ο Παύλος Γερουλάνος, 4% ο Μιχάλης Κατρίνης και 3% η Νάντια Γιαννακοπούλου.
Ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί σύμφωνα με την έρευνα προβάδισμα και στον δεύτερο γύρο, υπερέχοντας του Χάρη Δούκα (45% έναντι 38% του Δημάρχου Αθηναίων) και της Άννας Διαμαντοπούλου (44% έναντι 38%), όπως και του Παύλου Γερουλάνου (48% έναντι 37%).
Στα επίπεδα του 10% εμφανίζονται όσοι δηλώνουν ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ή δεν θέλουν να εκδηλώσουν την προτίμησή τους. Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε πριν από το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.
Όλο και περισσότερες πόντους κερδίσει η προοπτική συνεργασίας ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ… Το 53% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές βλέπει κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 24% θεωρεί ότι τα κόμματα της κεντροαριστεράς πρέπει να συνεργαστούν μόνο εντός Βουλής.
Υψηλό είναι και το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που τάσσεται υπέρ της συνεργασίας, με το 43% να συμφωνεί στην κοινή εκλογική κάθοδο και το 21% να θεωρεί ότι η συνεργασία θα πρέπει να περιοριστεί μόνο εντός Βουλής